gemeentehuis

OLDEBROEK - De vergaderingen van de gemeenteraad van Oldebroek worden al geruime tijd in geluid uitgezonden. Regelmatig wordt ook van die mogelijkheid gebruik gemaakt. De mogelijkheden om de raadsvergaderingen mee te beleven zijn nu uitgebreid; naast geluid is er nu ook beeld bijgekomen. Inwoners en andere geïnteresseerden kunnen vanaf september live een gemeenteraadsvergadering in beeld en geluid volgen. Dat gaat via internet (webcasting). Vergaderingen van raadscommissies met onderwerpen waarvoor brede belangstelling wordt verwacht, worden ook uitgezonden. Voor het uitzenden van vergaderingen is een cameravolgsysteem in de raadszaal aangebracht met drie bolcamera’s. Deze camera’s brengen de sprekers in beeld. Beeld en geluid worden bovendien doorgegeven aan de lokale omroep Loco voor live uitzending via kabel-tv en internet.

Vergaderingen van gemeenteraad en commissies worden uitgezonden om inwoners en media meer te betrekken bij bestuur en politiek. Daarnaast is het verhogen van de openbaarheid en transparantie van het raadswerk een belangrijke reden. Ook zorgen we zo voor een toegankelijke politiek; voor mensen die het gemeentehuis niet kunnen bezoeken om een vergadering bij te wonen, is het mogelijk om vanuit huis te kijken.

Op de dag van een vergadering staat op de startpagina van www.oldebroek.nl onder ‘nieuws’ een item ‘live meekijken vergadering’ (raad of commissie). Door op de link te klikken komt u direct in het scherm van de uitzending. Bij aanvang van de vergadering start de uitzending automatisch.

Doordat uitzendingen van vergaderingen worden opgeslagen, kunnen ze ook achteraf worden beluisterd en sinds kort ook bekeken. Zie daarvoor op www.oldebroek.nl/gemeenteraad en dan bij de betreffende vergadering. Voor vragen hierover kan contact opgenomen worden met de griffie van de gemeenteraad (griffie@oldebroek.nl of 0525 638 200).

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment