HATTEMERBROEK - Aan de Kerkweg in Hattemerbroek is nieuwe BMX-baan in de maak. De oude baan was niet altijd even veilig. Met een mooi ontwerp en de nodige werkzaamheden is de nieuwe BMX-baan een veilige plek om met BMX en crossfiets de fraaiste kunsten uit te halen.

BMX-jeugd klimt in de pen

De BMX-jeugd uit Hattemerbroek klom in 2017 samen met een aantal ouders in de pen voor een mooie en veilige baan. Er was al een BMX-baan, maar niet altijd even veilig. De groep weet waar ze over praat, met groepsleden als een tweevoudig Nederlands kampioen en vice Nederlands kampioen BMX. Daarom maakten zij een plan dat door het Dorpsoverleg Hattemerbroek en gemeente Oldebroek omarmt werd. In het voorjaar 2018 startten de eerste werkzaamheden voor de BMX baan.


Ontwerp voor fraaie capriolen en veiligheid

De kunst voor de initiatiefnemers en de bouwers was om een ontwerp voor een veilige baan te maken waarin de BMX-ers geprikkeld worden om fraaie capriolen uit te halen en om zo snel mogelijk te rijden. Een baan die voor iedereen op een BMX of crossfiets toegankelijk is.  Dit is gelukt en daar mogen zij trots op zijn!

Kom je crossen in de herfstvakantie?

Nog even geduld, de baan is bijna klaar. In de herfst perfectioneriseren vrijwilligers de baan, onder andere door het aanbrengen van een mooie toplaag. In de herfstvakantie zal de baan gereed zijn.

Onthulling informatiebord

Wethouder Bob Bergkamp onthulde op 18 september, vooruitlopend op de laatste aanpassingen, samen met de vele aanwezige jongeren, omwonenden en de leden van het Dorpsoverleg Hattemerbroek het informatiebord bij de BMX baan. Op het bord kunnen gebruikers van de BMX-baan lezen welke afspraken er gelden. Veel plezier aan alle BMX-ers!

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment