gemeente oldebroek

OLDEBROEK - De websites van de gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek (H2O) zijn onlangs getest op digitale toegankelijkheid. De sites voldoen opnieuw aan het hoogste niveau van toegankelijkheid. Dit blijkt uit een jaarlijkse inspectie door stichting Accessibility. De websites zijn voor iedereen goed bruikbaar, ook voor mensen met een beperking.

Voordelen toegankelijke website

De H2O-gemeenten werken hard aan hun digitale dienstverlening. Een toegankelijke website is hierbij heel belangrijk. Een website die gebouwd is volgens de webrichtlijnen kan door iedereen gebruikt worden. Ook door mensen die bijvoorbeeld niet (goed) kunnen zien of horen of moeite hebben met lezen. Daarnaast is een toegankelijke website goed vindbaar in zoekmachines en te gebruiken in diverse browsers en op verschillende apparaten, zoals smartphones en tablets.

Webrichtlijnen

De webrichtlijnen zijn verplicht voor de overheid. Niet op basis van een wet, maar op basis van afspraken. De H2O-gemeenten vinden dienstverlening heel belangrijk, daarom laten zij hun websites ieder jaar door een onafhankelijke partij testen. Suggesties voor verdere verbetering zijn altijd welkom. Meer informatie is te vinden op www.digitoegankelijk.nl. De toegankelijkheidsverklaringen staan op de websites van Hattem, Heerde en Oldebroek.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment