nix

OLDEBROEK -  De afgelopen weken stonden in het teken van NIX18; geen alcohol of tabak onder de 18 jaar. Ook In Oldebroek. Op verschillende manieren werd de leeftijdsgrens van 18 onder de aandacht gebracht. Die aandacht is belangrijk, want alcohol drinken en roken is vooral voor jongeren die nog in de groei zijn erg slecht. Het beschadigt onder andere de hersenen en longen. Niet alleen ouders of verzorgers spelen een belangrijke rol in het voorkomen dat jongeren alcohol of tabak nuttigen. Ook bedrijven moeten zich verplicht houden aan de leeftijdsgrens. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: “In de afgelopen periode zijn Oldebroekse bedrijven gecontroleerd in het kader van de actie ‘Nix 18’. Geen alcohol en tabak verkopen aan jongeren, daar gaat het dan om. Gelukkig pakte de test bij een aantal bedrijven goed uit. Dat is natuurlijk een compliment waard. Helaas houden niet alle winkels en horecagelegenheden zich aan de wettelijke spelregels. Ik hoop dat alle ondernemers in de gemeente Oldebroek serieus werk gaan maken van ‘Nix 18’. Ik vind dat erg belangrijk en het zorgt er voor dat we het in Oldebroek ook voor onze jongeren goed voor elkaar hebben. Hier blijven we in de toekomst dan ook op toezien.”

Uit de bedrijven die positief uit de controles kwamen heeft burgemeester Hoogendoorn één bedrijf geloot. Dit is Supermarkt Plus in Wezep geworden. Hij bracht de supermarkt een bezoek om het personeel persoonlijk te bedanken voor hun inzet voor NIX onder de 18.

Wilt u meer informatie over Nix18? Bijvoorbeeld over hoe u dit als ouder aanpakt? Kijk op: www.hoepakjijdataan.nl, www.pratenmetuwkind.nl en https://nix18.nl/

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment