bewegen

OLDEBROEK - Op maandag 4 juni 2018 was de afsluitingsbijeenkomst van het eerste traject Bewegen Werkt. Dit is een traject voor mensen die een bijstandsuitkering ontvangen en willen werken aan persoonlijke ontwikkeling en groei. Bewegen Werkt van Ergo Control is in januari 2018 gestart in samenwerking met de gemeente Oldebroek. De bijeenkomsten worden gegeven door een gediplomeerd sport- en leefstijlcoach. Er wordt gewerkt in groepen, zo stimuleren de deelnemers elkaar en is het ook nog leuker. Deelnemers worden fysiek en mentaal sterker, waardoor er weer ruimte komt om vervolgstappen te gaan zetten richting vrijwilligers- of betaald werk. Bijzonder is dat deelnemers die starten al na enige weken kansen zien en pakken om hun doelen te gaan bereiken.

Deelnemer Gerrit Bredewout legt uit wat Bewegen Werkt voor hem betekent: “Het sporten heeft ervoor gezorgd dat ik minder stress ervaar, waardoor ik me beter kan ontspannen. Ook met de sociale contacten die ik heb opgedaan in de groep ben ik erg blij. Ik heb daarbij ervaren dat ik prettiger en gemakkelijker contact met de werkcoaches en inkomensconsulenten van de gemeente heb. We gaan samen zoeken naar vrijwilligerswerk. Ik ben blij dat ik wel door kan gaan met bewegen via Goed Bezig Oldebroek”

Werkcoaches  van het sociaal team zorgen samen met de deelnemers dat er stappen voor de toekomst gemaakt kunnen worden.

Resultaten

Dankzij dit traject is één persoon al uitgestroomd naar werk. Een aantal gaat door met het bewegen via Goed Bezig Oldebroek en zetten stappen richting vrijwilligerswerk. Inmiddels is een tweede groep gestart met Bewegen Werkt. We zien dat bewegen in combinatie met sociale contacten een positieve invloed heeft op de kandidaten. Iedereen maakt goede stappen richting werk, betaald of onbetaald. Daarbij heeft men inzicht gekregen in de positieve effecten van gezonde voeding en het regelmatig bewegen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment