DSCF8577

OLDEBROEK - Samen met De Fietsersbond organiseren we op donderdag 7 juni een fietsinformatiedag voor senioren (65 plus). Deze fietsinformatiedag is een unieke eendaagse cursus rond het thema ‘veilig blijven fietsen’. Plezierig en veilig kunnen blijven fietsen vinden we, net als De Fietsersbond, belangrijk voor onze senior inwoners. Fietsen is gezond voor lichaam en geest, maar het fietsen wordt voor sommigen ook lastiger. Er verandert veel, op wegen en fietspaden, het is druk op de weg. En als we ouder worden, vinden we het soms moeilijker om op de fiets te stappen. Daarover gaat deze cursusdag!

Een diverse dag; van uw fiets laten keuren tot een gezamenlijke fietstocht

De dag heeft een heel divers programma. Zo is er een presentatie over verkeersregels en de lokale situatie. Er is een fietsenmaker die uw fiets kan keuren en informatie geeft over fietsen (onder andere over e-bikes). Op een fietsparcours kunt u uw behendigheid testen. Een bewegingsdocent doet oefeningen met u en geeft tips over hoe u fit blijft. Na de lunch maken we een korte fietstocht. Tot slot ronden we samen de dag af. Vragen die u heeft over verkeerszaken kunt u dan stellen aan Frans Hoogenraad van de gemeente. Het belooft een leuke, actieve, leerzame en vooral ook gezellige dag te worden. De dag wordt geleid door fietsdocenten van De Fietsersbond.

Neemt u zelf uw fiets mee?

Hoe ziet de fietsinformatiedag er uit? U neemt uw eigen fiets of e-bike mee naar kulturhus de Talter, Stouwdamsweg 4, 8096 BB in Oldebroek. Vanaf  09.15 uur bent u daar van harte welkom. Om 09.30 uur starten we, de dag duurt tot 15.30 uur. De kosten bedragen 5 euro per persoon en dat is inclusief koffie/thee en de lunch.  

Meer informatie of aanmelden?

U kunt zich aanmelden via de website van De Fietsersbond,  www.fietsersbond.nl/fietsinformatiedagen. Voor meer informatie kunt u bellen met De Fietsersbond, tel. 030 29 18 171.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment