StopInbraak

OLDEBROEK - Woninginbraken zijn een probleem van deze tijd. Bewoners rond de Bovendwarsweg in Oldebroek hebben naar aanleiding van meerdere recente woninginbraken en een woningoverval ondersteuning aan de gemeente gevraagd bij de vraag wat zij kunnen doen om zich veiliger te voelen in hun eigen woning en in hun buurt. De gemeente gaat graag op deze vraag in en organiseert in samenwerking met de politie en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid een informatieavond Buurtveilig. Deze avond vindt plaats op woensdag 8 oktober om 19.00 uur in Kulturhus de Talter.

“De fysieke én sociale veiligheid in relatie tot de inbraken is ons een grote zorg”, aldus burgemeester Hoogendoorn. Het aantal woninginbraken is de afgelopen jaren fors gestegen en de impact die het op de slachtoffers heeft is groot. De gemeente en de politie hebben dit onderwerp dan ook als veiligheidsprioriteit vastgesteld voor 2014 en 2015. Een van de actiepunten die hieruit voort kwam, is dat wijken ondersteund worden als zij behoefte hebben aan meer informatie over hoe hun eigen woning te beschermen tegen woninginbraken en hun buurt veiliger te maken.

Informatieavond Buurtveilig

Tijdens de informatieavond Buurtveilig krijgen bewoners tips over hoe zij de kans op een woninginbraak of woningoverval verkleinen en hoe ze babbeltrucs kunnen herkennen. Daarnaast moet meer duidelijk worden over hoe ze een verdachte situatie kunnen herkennen en wat ze vervolgens daarmee kunnen doen. De bewoners rond de Bovendwarsweg in Oldebroek hebben een persoonlijke uitnodiging gekregen, maar andere belangstellenden zijn ook van harte welkom. U kunt zich voor de avond op 8 oktober aanmelden tot uiterlijk dinsdag 7 oktober bij mevrouw Holtkuile, via mholtkuile@oldebroek.nl of via tel. 14 0525.

Burgernet

Wat u nu al kunt doen om de veiligheid in uw buurt te vergroten, is u aanmelden voor Burgernet. Hierover hebben alle inwoners van de gemeente Oldebroek vorige week een brief gekregen van burgemeester Hoogendoorn. Met behulp van Burgernet kunt u helpen in de opsporing van vermiste personen of van verdachten. Ook kunt u op de hoogte worden gebracht van een woninginbraak in hun omgeving, als u ook een email-adres opgegeven heeft. Kortom: door aangesloten te zijn bij burgernet helpt u de politie én maakt u uw buurt veiliger. Op dit moment is 5,6% van de bewoners aangemeld, zullen we daar 10% van maken aan het einde van het jaar?

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment