gemeente oldebroek

OLDEBROEK - Gemeente Oldebroek heeft zich aangesloten bij de Statiegeldalliantie. Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond besloten. De alliantie is een groep van meer dan tweehonderd gemeenten, bedrijven en organisaties in Nederland en België die pleit voor de invoering van statiegeld op PET-flesjes en blikjes. Op die manier willen ze zwerfvuil tegengaan en dierenleed voorkomen. Plastic flesjes en blikjes vormen 40 procent van het zwerfvuil. Veel mensen ergeren zich aan afval op straat en in de bosjes en het opruimen ervan kost veel geld.

Daarnaast worden dieren ziek of gaan ze dood als stukjes plastic of blik in hun lichamen terecht komen. Veel zwerfafval dat niet wordt opgeruimd, belandt in rivieren en oceanen en vormt een plastic soep: drijvende hoeveelheden vuilnis. En dat is erg schadelijk voor vogels, vissen en andere waterdieren.

Wethouder Harm Westerbroek: “Gemeente Oldebroek sluit zich aan bij deze alliantie om de bewustwording bij haar inwoners te vergroten en om voor de komende generaties een schonere leefomgeving te realiseren.”

De Statiegeldalliantie geeft een gezamenlijk geluid af naar de regeringen van Nederland en België en wil nog dit jaar de invoering van statiegeld op kleine flesjes en blikjes voor elkaar krijgen. Eerder bleek uit onderzoek van de Consumentenbond dat driekwart van de Nederlanders voor het uitbreiden van statiegeld is.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment