OLDEBROEK - Sinds 2012 loopt het project om het beheer van openbare speelplekken in de gemeente Olde-broek over te dragen aan de inwoners. Een werkgroep met betrokken vrijwilligers heeft hierin al veel werk verzet. De laatste stap is het oprichten van een stichting of vereniging voor de speelplekken.

Samen met de gemeente bereidt de werkgroep dit voor. Voor deze stichting/vereniging zijn enthousiaste en betrokken bestuursleden nodig. De leden van de stichting/vereniging dragen zorg voor het dagelijkse beheer van de speelplekken. Hiervoor heeft de raad een bedrag van € 90.000,- per jaar beschikbaar gesteld.

In juli heeft de werkgroep voor de speelplekken de laatste bijeenkomst gehouden. De werkgroep heeft veel werk verzet om de overgang van het dagelijkse beheer van de speelplekken van de gemeente naar de inwoners mogelijk te maken. Voor veel speelplekken zijn contactpersonen en vrijwilligers gevonden, waardoor deze speelplekken kunnen blijven. We zijn nu bij de laatste stap aangekomen, namelijk het oprichten van een stichting/vereniging voor de speelplekken. Wethouder Groot: “Ik heb veel bewondering voor de inwoners die zich actief inzetten voor het behoud van de speelplekken. Samen met hen kunnen we ervoor zorgen dat de speelplekken blijven. Een mooi voorbeeld van Oldebroek voor Mekaar. Het was niet makkelijk, maar het is echt indrukwekkend wat er nu bereikt is. Ik hoop dat ook voor de stichting/vereniging vrijwilligers zich aanmelden”.

Bestuursleden gezocht

De overdracht van de openbare speelplekken gebeurt op een zorgvuldige manier. Daarom wordt er een stichting/vereniging opgericht die per 1 januari 2015 het budget gaat beheren en zorg draagt voor het onderhoud, vervanging en keuring van de speelplekken. Hiervoor wordt nog een voorzitter, secretaris, penningmeester en overige bestuursleden gezocht. Het nieuwe bestuur kan gebruik maken van de contactpersonen van de verschillende speelplekken. Een aantal leden van de werkgroep overweegt om als adviseur of bestuurslid betrokken te blijven. Ze kunnen het echter niet alleen. De werkgroep roept daarom medebewoners op om mee te helpen met het voortbestaan van de speelplekken in de gemeente: zoek in uw kennissenkring naar geschikte kandidaten of meld u zelf aan!

Interesse?

Heeft u interesse in een bestuursfunctie? Of wilt u meer informatie over de bestuursfuncties en functie-inhoud? Laat het ons weten! U kunt een mail sturen naarspeelplekken@oldebroek.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment