jeugd

OLDEBROEK - Wat is er nodig om jongeren gezond en gelukkig te laten opgroeien in onze gemeente? Die vraag stond centraal tijdens het Luister&vertel-café eind januari in Molen de Hoop. Inwoners en professionals waren van harte uitgenodigd om hierover mee te denken. De avond werd georganiseerd als vervolg op de Luisterjijwel-campagne van afgelopen september. Deze campagne had als doel om jongeren te laten merken dat er echt naar ze geluisterd wordt als zij hun problemen delen. Dat is belangrijk om ernstige problemen te voorkomen en om de jongeren verder te helpen.

Na een korte inleiding gingen de deelnemers in groepjes uiteen. Door de verschillende ideeën en opvattingen kwam een interessante discussie op gang. Ook werden er al een paar initiatieven naar voren gebracht. Wethouder Liesbeth Vos – van de Weg sloot de avond af. Zij bedankte iedereen voor hun waardevolle bijdrage. Daarbij sprak ze de wens uit dat iedere jongere zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelt. Dat is de reden om samen in beweging te komen.

Binnenkort komt er een tweede bijeenkomst, bedoeld om initiatieven en ideeën concreet te maken. Daar kunt u ook aan deelnemen, iedereen is van harte welkom om mee te denken. Meer informatie volgt binnenkort.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment