gemeentehuis

OLDEBROEK - Bent u gehecht aan uw fijne huis en uw gezellige buurt? Dat is mooi! Maar soms gebeuren er dingen waardoor uw woning minder geschikt lijkt om een leven lang in te blijven wonen. U wordt ziek, uw kind heeft een handicap, of u wordt gewoon ouder: er zijn allerlei redenen om uw woning aan te passen. Soms zijn een paar eenvoudige aanpassingen al voldoende om een woning levensloopbestendig te maken. Maar niet iedereen heeft genoeg te besteden om alles zomaar mogelijk te maken. Daarom is er de Blijverslening. Zo kan iedereen zijn woning klaar maken voor de toekomst.

Voor iedereen

De Blijverslening is niet alleen bedoeld voor ouderen. Iedereen die maatregelen moet nemen om de woning aan te passen, kan deze lening bij de gemeente aanvragen. Uiteraard zijn er wel voorwaarden aan de lening verbonden. Die kunt u vinden op www.oldebroek.nl/blijverslening.

Voorbeelden

In een levensloopbestendige woning zijn meestal de drempels verwijderd of aangepast met een drempelhulp. De trap heeft trapleuningen en is geschikt voor een traplift. De badkamer heeft een veilige douche. Er zijn veel mogelijkheden om de badkamer geschikt te maken voor gebruik op latere leeftijd, zoals het aanbrengen van een antislip vloer, een drempelvrije inloopdouche plaatsen of een bad-douche-combinatie met lage instap of een op hoogte verstelbare wastafel of toilet.

Domotica

In de hele woning zijn er verder mogelijkheden voor domotica: technische snufjes die de handmatige bediening van bijvoorbeeld licht en gordijnen in de woning overnemen en beveiliging en dienstverlening van buitenaf mogelijk maken. Ook kunt u denken aan het geschikt maken van kamers beneden als slaapkamer en badkamer.

Voordelen van een Blijverslening:

  • Aantrekkelijke rente
  • Boetevrij aflossen is altijd mogelijk
  • De rente over de Blijverslening is onder voorwaarden fiscaal aftrekbaar
Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment