sneeuwwagen

OLDEBROEK - In de winterperiode neemt de gemeente maatregelen om gladheid op openbare wegen te bestrijden. De gemeente strooit niet alle openbare wegen en fietspaden. Er is een onderscheid in wegen met een hoge en een lage prioriteit. Het strooien van trottoirs is een verantwoordelijkheid van inwoners en instellingen. Strooizout is te koop bij verschillende lokale winkeliers. De gemeente verstrekt geen strooizout aan particulieren.

Gladheidbestrijding
De gemeente heeft alle openbare wegen en fietspaden verdeeld in strooiroutes: A-routes, B-routes en sub routes. Iedere route heeft een andere prioriteit bij de gladheidbestrijding.

 

A-routes: dit zijn de belangrijke wegen in en tussen de dorpskernen van de gemeente. Deze routes hebben de hoogste prioriteit bij de gladheidbestrijding. Deze routes worden in principe gelijktijdig met de rijks- en provinciale wegen preventief gestrooid.

B-routes: dit zijn de wijkontsluitingswegen en worden gestrooid bij daadwerkelijk optredende gladheid. De inzet vindt plaats tussen 05.00 uur en 24.00 uur.

Sub routes: dit zijn alle overige wegen en worden alleen gestrooid bij uitzonderlijke omstandigheden. Bijvoorbeeld wanneer het de verwachting is dat de sneeuw langer dan drie dagen blijft liggen of bij extreme ijzel. De inzet hiervan
vindt plaats op werkdagen en tussen 07.00 uur en 18.00 uur en wanneer de A + B routes helemaal schoon zijn.

Meer informatie over gladheidbestrijding
Meer informati e over gladheidbestrijding en de strooiroutes vindt u op www.oldebroek.nl/gladheid.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment