dops

OLDEBROEK -  Heeft u ideeën voor uw dorp of wijk? Heeft u vragen of een initiatief? De dorpscontactambtenaren zijn er voor u. Uw directe leefomgeving, dat is de buurt of het dorp. Daar hebben bewoners veel onderlinge contacten en daar organiseren ze activiteiten. De gemeente werkt samen met dorpsorganisaties om de leefbaarheid in de wijk te bevorderen. Daarvoor zijn er dorpscontactambtenaren, die ook aanspreekpunt voor alle bewoners zijn.

Dorpsagenda’s

Elk dorp heeft zijn eigen karakter, waar bewoners gezamenlijk hun eigen keuzes maken. Wat vinden ze belangrijk en voor welke activiteiten kiezen ze? Iedere kern heeft een dorpsgroep die een dorpsagenda opstelt. Hierop staan onderwerpen waar de bewoners zich voor willen inzetten. De gemeente wil die keuzes zoveel mogelijk aan het dorp zelf overlaten; dat noemt men ‘de regie in het dorp’ of ook wel ‘zelfsturing’. Verschil mag er zijn. De gemeente sluit zich daar bij aan.

Dorpscontactambtenaren

Om goed aan te sluiten bij de wensen van de dorpen is contact en samenwerking nodig. De dorpscontactambtenaren zorgen ervoor dat zaken die in het dorp spelen snel aandacht krijgen in de gemeentelijke organisatie. Ze staan graag voor u klaar als schakel tussen het dorp en de organisatie.

Wie zijn de dorpscontactambtenaren?

  • Peter Zoombelt - Wezep (Centrum en West/Zuid) en ‘t Loo
  • Johan Fidder - Wezep (Noord en Oost), Oosterwolde en Noordeinde
  • Johan Neevel - Hattemerbroek en Oldebroek

Zij zijn bereikbaar via dorpsambtenaren@oldebroek.nl en telefonisch via 0525 63 82 00.

Meer informatie over de dorpsgroepen vindt u op www.oldebroekvoormekaar.nl

Gewone onderhoudsmeldingen doet u op andere wijze, namelijk via het formulier op www.oldebroek.nl of (ook) via het algemene telefoonnummer 0525 63 82 00.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment