Burgemeestersontbijt 1't LOO - Donderdagochtend 9 november 2017 kwamen veertien leerlingen uit verschillende groepen van de Looschool naar het gemeentehuis om samen met burgemeester Hoogendoorn te ontbijten. De leerlingen van de Looschool genoten samen met burgemeester Hoogendoorn van een gezond ontbijt. Na afloop van het ontbijt gaf de burgemeester de leerlingen een korte tour langs de raadzaal en zijn werkkamer. Het is dit jaar de vijftiende editie van het Nationaal Schoolontbijt. Het Burgemeestersontbijt wordt dit jaar in 270 gemeenten gehouden. Burgemeester Hoogendoorn: “Het is een mooie, en bovendien erg gezellige, manier om aandacht te vragen voor het belang van een gezond ontbijt. En dat is helaas hard nodig. Veel kinderen ontbijten niet, niet vaak genoeg of niet gezond. En dat is onverstandig. Met een goed ontbijt presteer je beter, kan je je beter concentreren en kom je de dag beter door.”

Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van een aantal externe organisaties zoals het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht en de Hartstichting. In Oldebroek is Goed Bezig Oldebroek nauw betrokken bij het burgemeestersontbijt.

Cheque voor Jeugdcultuurfonds
Zoals ieder jaar is er ook dit jaar een goed doel verbonden aan het Nationaal Schoolontbijt. Burgemeester Hoogendoorn betaalde dit jaar zijn ontbijt symbolisch met een donatie aan het Jeugdcultuurfonds. Het Jeugdcultuurfonds zorgt ervoor dat ook kinderen uit gezinnen waar het financieel minder gaat deel kunnen nemen aan muziekles, dansles of andere culturele activiteiten. De jarige Mandy nam de cheque van € 250,- in ontvangst.

Burgemeestersontbijt 2

Groepsfoto burgemeestersontbijt

Werkkamer burgemeester