OLDEBROEK - Kent u iemand die een lintje verdient? Bijna iedereen zal deze vraag met "ja" beantwoorden. Want overal in Nederland zetten mensen zich voor vele doelen in. Vaak zonder eigen belang, in alle bescheidenheid.

Het gaat bij de uitreiken van een Koninklijke onderscheiding om bijzondere verdiensten of prestaties voor de samenleving. Mensen met bijzondere verdiensten vormen het cement van onze samenleving. Met z'n allen kunnen we ervoor zorgen dat zij in aanmerking komen voor een onderscheiding. Maar dan moeten ze daarvoor wel eerst worden voorgesteld. U kunt daarvoor zorgen. Want iedereen kan iemand anders voorstellen voor een lintje. Dat is geen eenvoudige opgave. Maar wel een uitdaging die het waard is aan te gaan.

Hoe dient u een voorstel in?

Wanneer u iemand wilt voordragen voor een Koninklijke onderscheiding, kunt u contact opnemen met Monique Holtkuile van de gemeente, tel. (0525) 63 83 44 of e-mailen naar kabinet@oldebroek.nl. Ook met vragen over de Koninklijke onderscheidingen kunt u bij haar terecht. Bekijk meer informatie over de Koninklijke Onderscheiding en het aanvraagformulier.

Gelegenheid voor uitreiking

Een Koninklijke onderscheiding kan op twee momenten worden uitgereikt:

1. De algemene gelegenheid (ook wel bekend als "de Lintjesregen")

Deze vindt plaats ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van Hare Majesteit de Koningin. Decoratie bij algemene gelegenheid gebeurt op grond van de totale verdiensten. Als u een voorstel in wilt dienen voor de "Lintjesregen" van 2015, dan moet deze vóór 1 juni 2014 (sluitingsdatum) bij de burgemeester zijn ingediend!

2. Een tussentijdse gelegenheid

Dit is een gelegenheid waarmee de bijzondere verdiensten onlosmakelijk verbonden zijn, bijvoorbeeld een jubileum, afscheid of een andere bijzondere gelegenheid (maar geen verjaardag). Het voorstel moet dan ongeveer 6 maanden voor de bijzondere gelegenheid bij de burgemeester zijn ingediend. Stijgt de waardering van andere bijzondere verdiensten uit boven de waardering van de verdiensten verbonden met de tussentijdse gelegenheid, dan moet het voorstel voor een Algemene Gelegenheid (Lintjesregen) worden ingediend.

Kijk voor meer informatie op www.lintjes.nl of neem contact op met de gemeente.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment