ELBURG/OLDEBROEK – De gemeentes Elburg en Oldebroek denken mee over de plannen omtrent luchthaven Lelystad en maken zich zorgen. De colleges van burgemeester en wethouders hebben een zienswijze ingediend. Er is gereageerd op zaken als geluid, gezondheid, stikstofdepositie en bereikbaarheid. De beide gemeente hebben ook vragen over het eventuele aanpassen van vliegroutes.

Provincie Gelderland is vertegenwoordig bij deze kwestie, omdat er ook toekomstplannen zijn over vliegtuigroutes over kernen en woningen in deze regio. Het is niet gelukt om een extra voorlichtingsavond voor inwoners te organiseren, zeg wethouder Harm Westerbroek van de gemeente Oldebroek. Hij en Rien Boukema van de gemeente Elburg hebben geen goed gevoel over de plannen. Misschien wordt er binnenkort nog een informatieavond georganiseerd. Als dat het geval is zullen de inwoners worden geïnformeerd.

Op de websites www.elburg.nl en www.oldebroek.nl is de zienswijze te lezen. Tot en met 31 juli kunnen alle belanghebbenden hun zienswijzen indienen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment