input

OLDEBROEK - De groene, grijze of blauwe container aan de straat zetten? Met de digitale afvalwijzer is er geen twijfel meer. Inwoners van de gemeente Oldebroek kunnen vanaf nu hun persoonlijke afvalwijzer raadplegen op www.mijnafvalwijzer.nl. Met het invullen van de postcode en het huisnummer krijgen inwoners informatie op maat over de inzameldagen en afvalbrengpunten. Ook is het mogelijk om een melding in te stellen, zodat een afvalinzameldag nooit meer gemist wordt. Gebruikers van een smartphone of tablet kunnen de speciale app downloaden: Afvalwijzer.

De gemeente Oldebroek breidt haar digitale dienstverlening uit met de digitale afvalwijzer. Op de website of app is na het invoeren van de postcode en het huisnummer gelijk te zien welk soort afval op welke dag wordt opgehaald. Om het nog makkelijker te maken kan op de digitale afvalwijzer een melding worden ingesteld. De gebruiker krijgt dan tijdig een berichtje wanneer de groene, grijze of blauwe container aan de weg gezet kan worden. Wethouder Harm Westerbroek: "De digitale afvalwijzer is een extra middel die onze inwoners kunnen gebruiken, zodat afval scheiden nóg makkelijker wordt. Daarnaast draagt het bij aan het behalen van onze doelen voor afval scheiden."

Help mee afval te scheiden

In 2013 werd gemiddeld 228 kilo restafval per inwoner aangeleverd in de grijze container. Deze hoeveelheid willen we graag verminderen en dat kan ook. Maar daar hebben we wel uw hulp bij nodig. De inhoud van de grijze container bestaat nu voor ongeveer 60% uit afval dat al gescheiden aangeleverd kan worden. Denk hierbij aan gft-afval, oud papier en karton, glas, textiel, elektrische apparaten maar ook bouwafval. Kijk voor tips over afval scheiden ook op mijnafvalwijzer.nl of de Afvalwijzer app.

Papieren afvalwijzer

De gemeente Oldebroek maakt het inwoners gemakkelijk met deze digitale informatie over afval. De papieren Afvalwijzer, die ieder jaar in december huis-aan-huis wordt bezorgd, blijft voorlopig ook bestaan.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment