gemeente oldebroek

OLDEBROEK - Heeft u in 2019 subsidie van de gemeente Oldebroek nodig? Dan kunt u dit aanvragen via www.oldebroek.nl. Het is belangrijk dat u dit vóór 1 juni 2018 doet. Als uw aanvraag te laat is, kan dat betekenen dat de gemeente uw aanvraag niet in behandeling kan nemen. U ontvangt dan geen subsidie. Op de pagina over subsidie vindt u de actuele subsidieregeling, de nadere regels en de formulieren waarmee u subsidie kunt aanvragen. Dit kan zowel digitaal met uw DigiD als schriftelijk.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 1076

WEZEP - Ook in de wijktuin in Wezep is het voorjaar begonnen! Alle narcissen die in het najaar door leerlingen van het Agnieten College zijn geplant, zijn nu zichtbaar. Daar wordt u toch vrolijk van?

Het team van de wijktuin is nog op zoek naar meer vrijwilligers voor het vormgeven van de wijktuin en het onderhouden ervan. Lijkt het u leuk om mee te helpen? Neem dan contact op via wijktuinwezep@gmail.com of via hun Facebookpagina 'Wijktuin Wezep Noord'. Of kom eens langs als er mensen aan het werk zijn en maak een praatje!

Schrijf reactie (0 Reacties)

harm

OLDEBROEK - Op woensdag 21 maart waren de gemeenteraadsverkiezingen. In Oldebroek zijn de verkenningen voor de coalitie in volle gang. De SGP is in principe beschikbaar als coalitiepartner. Wanneer de SGP meedoet in de nieuwe coalitie, dan stelt Harm Westerbroek zich niet meer beschikbaar voor een functie als wethouder.

Harm Westerbroek (65) is al vanaf 1994 actief in de politiek. Hiervan diende hij drie termijnen als wethouder, waarvan twee termijnen in Nunspeet en de laatste vier jaar in Oldebroek. “Ik heb in Oldebroek vier hele mooie jaren als wethouder gehad. Nu wordt het tijd voor andere zaken in het leven.”

De SGP heeft veel waardering voor de inzet van de heer Westerbroek en respecteert zijn persoonlijke afweging.

Schrijf reactie (0 Reacties)

gemeente oldebroek

OLDEBROEK - Donderdag 19 april 2018 vergadert de gemeenteraad van Oldebroek. U bent van harte welkom om deze openbare vergadering bij te wonen.

De raadsvergadering begint om 19.30 uur en is in de raadszaal van het gemeentehuis in Oldebroek.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSCF8769

OLDEBROEK - Voor een betere verkeersveiligheid staat sinds kort in de Hagen in Oldebroek een Smiley, dat is een digitale snelheidsmeter. Aanleiding was de te hoge snelheid van het verkeer. Het Oldebroeks Buurtbelang zet de Smiley de komende maanden in op verschillende plekken in Oldebroek (postcode 8096). Tijdens een bewonersavond in Oldebroek West gaven inwoners klachten door aan de gemeente en het Oldebroeks Buurtbelang. Vervolgens zijn er in 2017 verschillende controles geweest en voerden we snelheid remmende maatregelen in.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Naturalisatie 16 april 2018

OLDEBROEK - Vandaag, maandag 16 april 2018, maakte burgemeester Adriaan Hoogendoorn bekend dat drie inwoners uit de gemeente Oldebroek de Nederlandse nationaliteit hebben verkregen. Mevrouw Liudmila Andreevna Fialkovskaia, afkomstig uit de Sovjet-Unie, en mevrouw Petya Bogomilova Sokolova en haar dochter Selena Ivanova Bozhkova, beiden afkomstig uit Bulgarije, legden de verklaring van verbondenheid af. Hiermee beloven zij om de rechten en plichten die bij het Nederlanderschap horen te respecteren.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 8919

OLDEBROEK - Een koninklijke onderscheiding, informeel ook wel een lintje genoemd, is een symbolische erkenning voor persoonlijke, bijzondere verdiensten voor de samenleving. Op de laatste werkdag voor Koningsdag worden er in heel het land onderscheidingen uitgereikt aan mensen die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor de samenleving. Kent u iemand die zo’n onderscheiding verdient? Iemand die er met kop en schouders boven uit steekt, die altijd voor anderen klaar staat? Dan kunt u deze persoon voordragen voor een koninklijke onderscheiding. U kunt het voorstel doen bij de burgemeester, via een digitaal voorstelformulier. Dit formulier en veel aanvullende informatie over het aanvragen van een lintje vindt u op www.lintjes.nl. Ook op www.oldebroek.nl/waardering vindt u informatie over de koninklijke onderscheiding en over andere mogelijkheden om Oldebroekers in het zonnetje te zetten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

fbshare

OLDEBROEK -  De teller voor de aanmeldingen voor glasvezel staat op 23 procent. Omdat Glasvezel buitenaf 50 procent aanmeldingen nodig heeft om glasvezel aan te leggen, is de eindsprint voor de aanleg van supersnel internet in het buitengebied van Oldebroek ingezet.

Bewoners en ondernemers kunnen uiterlijk tot maandag 16 april 2018 aangeven of zij deelnemen aan het  glasvezelproject. Wanneer 50 procent of meer van hen 'ja' zegt, gaat het project door en wordt snel internet in het buitengebied van Oldebroek vanaf volgend jaar mogelijk.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

P1030918

OLDEBROEK - Het college heeft op 13 maart 2018 een concept Bomenverordening en Bomenlijst vastgesteld. Deze liggen tot en met 18 april 2018 ter inzage. Na de ter inzage termijn, en de verwerking van de zienswijzen, wordt de Bomenverordening en de Bomenlijst (pdf, 4 mb) door de raad vastgesteld. In de huidige kapverordening is geregeld dat alle bomen in de gemeente Oldebroek, zowel van de gemeente als van particuliere eigenaren kapvergunningsplichtig zijn. Per jaar worden gemiddeld 100 kapaanvragen gedaan. Voor maar een enkele boom wordt de vergunning geweigerd of onder voorwaarden verleend. Om het groene karakter in de gemeente te beschermen, is een bomenlijst opgesteld met waardevolle en bijzondere bomen. Deze blijven kapvergunningplichtig.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

gemeente oldebroek

OLDEBROEK - Op donderdag 5 april 2018 is er een openbare raadsbijeenkomst over de start van de nieuwe bestuursperiode en de vorming van een nieuwe coalitie. U bent van harte welkom!

Deze bijeenkomst begint om 19.30 uur in de Raadzaal van het gemeentehuis.

Het is ook mogelijk om live de raadsbijeenkomst te beluisteren op internet.

Schrijf reactie (0 Reacties)

gemeentehuis

OLDEBROEK - Op dinsdag 3 april 2018 start de verbouw van het gemeentehuis. Zowel voor bezoekers, omwonenden als medewerkers gaat de verbouw van het gemeentehuis niet ongemerkt voorbij. Er zalalles aan gedaan worden om de overlast tot een minimum te beperken. De renovatie wordt uitgevoerd  in twee fasen. De eerste fase loopt van april t/m september 2018 aan de voorzijde bij het Raadhuisplein en aan de zijde van de Van Asch van Wijcklaan. In de eerste weken gaat het vooral om sloop- en verbouwwerkzaamheden in het gebouw. Daarna start de vervanging van de gevels. Medio mei start de vervanging van de dakconstructie en wordt de het bordes van het gemeentehuis aangepast.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC03523

OLDEBROEK - Op woensdag 28 maart nam de gemeente Oldebroek afscheid van zes van de negentien raadsleden. Dit gebeurde tijdens een openbare raadsvergadering in het gemeentehuis van Oldebroek. Op donderdag 29 maart werd de nieuwe gemeenteraad van Oldebroek geïnstalleerd.

Foto's Jack Aalderink

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

gemeentehuis

OLDEBROEK - Op een aantal (feest)dagen in het voorjaar zijn het gemeentehuis in Oldebroek, het Sociaal Team in de Brinkhof en de gemeentewerf in Wezep gesloten.

Het gemeentehuis en het Sociaal Team zijn gesloten op:

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

gemeente oldebroek

OLDEBROEK - Oldebroekse ondernemers kunnen bij problemen 155- help een bedrijf inschakelen. Dat kan gratis omdat gemeente Oldebroek de samenwerking met deze stichting heeft verlengd. Van winkelier, transportbedrijf, ict-adviseur, bouwvakker tot zzp-er in de marketing: elke ondernemer heeft weleens behoefte aan hulp. Waar gaat het minder goed? Wat moet je eraan doen? Voor dit soort vragen is 155-Help-een-bedrijf opgericht. 155 is een initiatief van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf dat al ruim 50 jaar ondernemers ondersteunt. IMK heeft vestigingen in heel Nederland. U kunt 155 bellen over bijvoorbeeld financiën, belastingzaken, administratieve zaken, organisatiezaken, conflict met derden, een commercieel probleem of andere kwesties.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC02155

WEZEP - Iedereen die bij de gemeentewerf in Wezep wit- en bruingoed, kleine elektronische apparaten of klein chemisch afval inlevert, krijgt als dank voor het inleveren gratis compost voor de tuin. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Het wit- en bruin goed en klein chemisch afval wordt op een verantwoorde wijze verwerkt en u krijgt compost om de grond in uw tuin te verrijken. Op zaterdag 17 maart konden inwoners al gratis compost ophalen. Maar door de kou op die dag is er nog veel compost overgebleven.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

gemeentehuis

OLDEBROEK - De resultaten van het onderzoek ‘Waar staat je gemeente’ 2017 zijn bekend. In dit onderzoek geven inwoners om het jaar hun mening over de buurt, de voorzieningen en de dienstverlening van de gemeente. Uit de resultaten blijkt dat de waardering van de inwoners van de gemeente Oldebroek is gestegen sinds hetzelfde onderzoek in 2015. Ook is men positiever dan in gemeenten van vergelijkbare grootte. In het najaar van 2017 heeft de gemeente Oldebroek meegedaan aan het onderzoek ‘Waar staat je gemeente’. Ruim 1.100 inwoners hebben de vragenlijst ingevuld over woon- en leefomgeving, dienstverlening, zorg en welzijn en de relatie tussen inwoner en gemeente.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

29496855 591337184535170 8704843259433713664 o

De voorlopige uitslag van de gekozen kandidaten per partij is ook bekend.  Bekijk hier de voorlopige uitslag (pdf, 248kb).

23.45 uur. De gemeenteraadsverkiezing 2018 zit erop! Het voorlopige opkomstpercentage is bekend: 60,46%. Bij de vorige gemeenteraadsverkiezing in 2014 was dit: 60,74%. Dit betekent dat de voorlopige zetelverdeling als volgt is: ChristenUnie 7, SGP 4, ABO 3, CDA 3, PVDA 1, VVD 1, D66 0. De definitieve uitslag volgt later op: www.oldebroek.nl/verkiezingen.

23.23 uur. Sneller dan verwacht. Alle stembiljetten zijn op partijniveau geteld! De laatste voorlopige uitslag is voor stembureau De Hullen: SGP 326 stemmen, ChristenUnie 315, ABO 84. Totaal aantal stemmen is 970.

23.06 uur. Voorlopige uitslag stembureau De Pauluskerk: ChristenUnie 323 stemmen, ABO 221, CDA 107. Totaal aantal stemmen is 926.

22.56 uur. Voorlopige uitslag stembureau De Vredeskerk: ChristenUnie 347 stemmen, ABO 243, PVDA 130. Totaal aantal stemmen is 982.

29510880 591327694536119 8973075778228977664 o

22.52 uur.  Over de helft.Voorlopige uitslag stembureau De Meidoorn: ChristenUnie 221 stemmen, ABO 221, PVDA 117. Totaal aantal stemmen is 848.

22.50 uur. Voorlopige uitslag stembureau De Heerdt: SGP 439 stemmen, ChristenUnie 405, CDA 160. Totaal aantal stemmen is 1122.

22.33 uur. Voorlopige uitslag stembureau Luctorgebouw: ChristenUnie 329 stemmen, SGP 230, CDA 105. Totaal aantal stemmen is 815.

22.28 uur. Voorlopige uitslag stembureau Gemeentehuis: ChristenUnie 447 stemmen, SGP 328, CDA 202. Totaal aantal stemmen is 1333.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 0416

OLDEBROEK - Het opkomstpercentage in de gemeente Oldebroek lag rond 16.00 uur op 29,77%. Het gemeentehuis loopt nog steeds voorop met 37,2%. De Uilenhorst sluit de rij met 19,45%.

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 0419

OLDEBROEKRond 13.00 uur lag de opkomst in de gemeente Oldebroek  voor  de gemeenteraadsverkiezing op 19,25%. Het gemeentehuis heeft de hoogste opkomst met 24,69%, de Uilenhorst het laagste met 13,49%.

Stemmen kan tot 21.00 uur vanavond. Bekijk het overzicht met de stemlocaties.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

29497198 591023061233249 2175817865079291904 n

10.12 uur. Het opkomstpercentage voor de gemeenteraadsverkiezing ligt volgens de Gemeente Oldebroek nu op 7,68%.

Zo'n 1250 mensen hebben al hun stem uitgebracht. 

De Gemeente Oldebroek houdt een liveblog bij, waarop u de laatste ontwikkelingen kunt volgen. Kijk daarvoor op www.oldebroek.nl

Stemmen in Wezep. Fotoreportage Alida Bosma

Schrijf reactie (0 Reacties)