thumbnail 20220518 persbericht Gemeente Oldebroek start onderzoek naar de ervaring van baliebezoekers

OLDEBROEK - De gemeente Oldebroek start op 1 juni met een pilot voor het continu monitoren van de klantbeleving. Dit klanttevredenheidsonderzoek richt zich specifiek op baliebezoeken in het gemeentehuis voor de clusters vergunningen en burgerzaken. De pilot heeft als doel om te behouden wat goed gaat en inzichtelijk te maken waar knelpunten zitten om daarmee de dienstverlening te verbeteren.

Lees meer >

Mevrouw Tanja Haseloop Amsing

Liefde is mooi, liefde is goed. Liefde maakt blij, liefde verwart. Liefde maakt warm, of zorgt juist voor kippenvel. Liefde… het is een van de mooie kanten van het burgemeester zijn. Ik kom, nu het na corona gelukkig weer kan, bij veel bruidsparen over de vloer. Mensen die vijftig, zestig, soms zelfs 65 jaar lief en leed hebben gedeeld. Mensen die elkaars mooiste kanten kennen, die weten wat ze aan elkaar hebben. Die nog weten hoe het allemaal begon, en er mooie verhalen over vertellen. En als ze dat doen zie je in hun ogen weer die jonge mensen van toen. Maar mensen die ook elkaars zwaktes en eigenaardigheden kennen. Mensen die elkaar opvangen, versterken. Samen lief en leed delen.

Lees meer >

koelkast

OLDEBROEK -  In Nederland staan naar schatting zo’n drie miljoen oudere koelkasten en vriezers in huis die veel energie verbruiken en vervuilend zijn. Daarom maken we werk van het inzamelen en recyclen. Mensen die in mei of juni 2022 hun oude apparaat inleveren, krijgen 35 euro korting bij de aanschaf van een nieuw, energiezuinig exemplaar.

Lees meer >

familiebedrijf

OLDEBROEK -  Op 23 november 2022 vindt de vierde jaargang van de verkiezing van het beste familiebedrijf van Gelderland weer plaats. Dit wordt georganiseerd door Het Gelders Familiebedrijven Gilde. Liesbeth Vos: “Vorig jaar werd Van Werven uitgeroepen tot beste familiebedrijf van Gelderland. Een mooie prestatie. Maar de gemeente Oldebroek kent nog veel meer prachtige familiebedrijven die deze prijs verdienen. Welk familiebedrijf zou de gemeente Oldebroek volgens u moeten nomineren? Ik nodig u van harte uit om dit aan ons door te geven. Uit alle binnengekomen suggesties maakt de gemeente een selectie. De namen van deze bedrijven en een motivatie waarom dit bedrijf dit jaar moet winnen versturen wij naar het Gelders Familiebedrijven Gilde. En wie weet valt ook dit jaar een Oldebroeks bedrijf in de prijzen.”

Lees meer >

hennep

OLDEBROEK -  Politie en gemeente nodigen u van harte uit om op 24 mei aanstaande een kijkje te nemen bij de hennepcontainer aan het Raadhuisplein 1 in Oldebroek. De container staat er van 15.30 – 19.30. Er is een vrije inloop. De container is bedoeld om u als inwoner voor te lichten over de gevaren van energiefraude en hoe u bijvoorbeeld een hennepkwekerij kunt herkennen in uw woonwijk. Burgemeester Haseloop: ‘Uw hulp is ontzettend belangrijk als het gaat om het opsporen van criminele activiteiten. Met deze hennepcontainer kunt u ervaren (door horen, zien en ruiken) waarop u kunt letten, zodat u ons kunt helpen in de opsporing’.

Lees meer >

auto

OLDEBROEK -  Met ingang van 1 juni 2022 kunnen inwoners van de gemeente Oldebroek hun rijbewijs online verlengen of uitbreiden met een categorie via de website van de RDW. U kunt het rijbewijs al na twee werkdagen ophalen op het gemeentehuis.

Online aanvragen is alleen mogelijk in het geval van verlengen van het rijbewijs of bij uitbreiding van categorieën. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt of een rijbewijs kwijt is, moet hiervoor nog wel naar het gemeentehuis....

Lees meer >

Mevrouw Tanja Haseloop Amsing

Het is meivakantie. Kinderen genieten van vrije dagen en veel mensen nemen, misschien wel daarom juist, ook een aantal dagen vrij. En zo fijn dat het dan ook nog lekker weer is! Zo is vakantie een heerlijke afwisseling van het gewone. Voor veel mensen is, net als voor mij, dat gewone een drukke werkweek; vol met school, studie of (vrijwilligers)werk.

Werken is goed en belangrijk. Het zorgt bijvoorbeeld voor een ritme, voor een doel om op te staan. Het zorgt ook voor contacten. Zoveel mensen hebben jarenlange vriendschappen met (oud-)collega’s. Soms gaan collega’s samen op vakantie, brengen samen een deel van hun vrije tijd door. Ze gaan samen wandelen, fietsen, naar een museum of zetten samen een grootse sportieve prestatie neer.

Lees meer >

thumbnail 20220509 persbericht Bestrijding eikenprocessierups van start

OLDEBROEK  -  Naar verwachting wordt de eikenprocessierups in de komende periode weer actief. Gaat u naar buiten? Neem dan de maatregelen serieus. In deze periode verlaat de rups het ‘eistadium’ en ontwikkelt zich tot een rups met veel brandharen. Deze brandharen kunnen leiden tot klachten die lijken op verkoudheid, jeuk, roodheid en zwellingen van de huid. De gemeente start vanaf vandaag, om de overlast te beperken, weer met het bestrijden van de eikenprocessierups.

Lees meer >

wegwerkzaamheden

WEZEP -  Al langere tijd wordt er gebouwd in het gebied Zuiderzeestraat- Mariënrade. Inmiddels is de volgende fase gestart. Aannemer Knipscheer begint nu met de aanleg van de ontsluitingsweg en de parkeerplaatsen tussen de Zuiderzeestraatweg en Mariënrade. Het gaat daarbij eerst om werkzaamheden in de grond, zoals riolering, kabels en leidingen. Aansluitend worden de nieuwe weg en de nieuwe parkeerplaatsen aangelegd en bestraat. Het gebied is daarna beter bereikbaar. Inmiddels hebben de glas- en textielcontainers een andere plek gekregen. De verwachting is dat de werkzaamheden tot ongeveer half juli duren. In het najaar worden vervolgens nog bomen, struiken en andere planten aangeplant. Dichtbij de kerk worden bloembakken geplaatst.

Lees meer >

wandelen

ELBURG/OLDEBROEK -  Betaald werk of het oppakken van een studie is niet vanzelfsprekend als je psychische problemen hebt (gehad). Toch is deze wens er vaak wel, maar is de stap te groot, te ingewikkeld of is er angst voor een terugval of negatieve ervaring.

Daarom worden binnenkort de Werk & Studie bijeenkomsten georganiseerd voor iedereen met vragen omtrent deze thema’s, die uitwisseling zoekt met anderen en wil leren van elkaars deskundigheid. Deze kosteloze bijeenkomsten worden gefaciliteerd door een medewerker van Twomorrow met expertise rondom arbeidsvraagstukken, en een ervaringsdeskundige van Ixta Noa die persoonlijke verhalen en ervaringen deelt.

Lees meer >

lintje

OLDEBROEK -  Een lintje is een Koninklijke onderscheiding voor iemand die iets bijzonders heeft gedaan voor de samenleving. Als u iemand kent in uw omgeving die een lintje verdient, dan kunt u die persoon voordragen via de gemeente.

Een Koninklijke onderscheiding is een persoonlijke onderscheiding. Een Koninklijke onderscheiding krijgt iemand niet zomaar. De persoon die u voordraagt moet aan deze voorwaarden voldoen:

Lees meer >

gemeentehuis

OLDEBROEK  - Maandag 25 april is tijdens een openbare raadsbijeenkomst door informateur de heer Reinier Mulder zijn advies aangeboden naar aanleiding van zijn gesprekken met de fracties in het kader van de vorming van een nieuwe coalitie. In dit advies geeft de informateur een analyse van de verkiezingsuitslag en doet hij verslag van zijn gesprekken met de fracties over “wie met wie” zou moeten formeren.

Lees meer >

vnog

OLDEBROEK - In iedere buurt in Oldebroek wordt deze week door de veiligheidsregio bij verschillende, willekeurig geselecteerde, inwoners een vluchtsleutelhanger en bijpassende tips bezorgd. Die sleutelhanger kan aan een sleutel bevestigd worden en opgehangen bij de voor- of achterdeur. Het is dan niet nodig op zoek te gaan naar een sleutel als er brand uitbreekt, wat kostbare tijd scheelt bij het vluchten.

Lees meer >

tanja

Het zit er nu toch echt aan te komen… mijn eerste échte Koningsdag in de gemeente Oldebroek. Niet dat de Koningsdagen van de afgelopen twee jaren niet echt waren, maar ze waren wel anders. Heel anders! Maar nu gaat het gebeuren en ik kan u zeggen… ik heb daar zin in! Voordat het Koningsdag is hebben we op vrijdag al de Koningsspelen gehad op de scholen en op  dinsdag al de jaarlijkse lintjesregen. En die lintjesregen was dit jaar niet met één of twee lintjes, maar  wel zeven stuks! Het zegt iets over de betrokkenheid van Oldebroekers op de samenleving, maar ook bij elkaar. Zeven mensen werden door zeven (en soms door veel meer) mensen voorgedragen voor een Koninklijke onderscheiding. Voorgedragen omdat zij zich, volgens die aanvragers, buitengewoon hebben ingezet voor de samenleving. Dat is en blijft toch wel heel bijzonder. Namens de Koning mocht ik de versierselen uitreiken en de zeven gedecoreerden toespreken en feliciteren. Iedere keer weer een hele eer. Wat mij betreft een mooi begin van een paar feestelijke dagen!

Lees meer >

gemeente

OLDEBROEK - Vanaf maandag 25 april is via het aanvraagformulier op de site van de Gemeente Oldebroek de eenmalige energietoeslag van €800,- aan te vragen. Inwoners met een uitkering vanuit de participatiewet of die bekend zijn vanuit het gemeentelijke minimabeleid hebben de toeslag inmiddels ontvangen. Is uw inkomen lager dan 120% van de toepasselijke bijstandsnorm, maar heeft u de toeslag nog niet ontvangen? Dan kunt u online een aanvraag indienen.

Lees meer >

278572669 354590776700658 5788751892900005280 n

OLDEBROEK - Wil jij je inzetten voor de Oekraïense vluchtelingen in onze gemeente?Kun je goed organiseren, luisteren en je inleven in anderen? Dan ben jij misschien de persoon om te helpen bij de opvang in het Buitencentrum op ’t Loo.

Wat ga je doen?

Lees meer >

tanja

Nog steeds is het nodig om twee keer per jaar extra, nog meer dus dan bij veel andere belangrijke onderwerpen, stil te staan bij het onderwerp pesten. Ongelooflijk! Vandaag, dinsdag 19 april, is het de landelijke dag tegen pesten. En in september is het zelfs de week tegen pesten. Als pesten geen probleem was, dan weet ik zeker dat deze dagen er ook niet (meer) waren. Veel mensen denken dat pesten iets kinderachtigs is. Maar dat is zeker niet het geval! Het komt bij alle leeftijden voor. Van scholen tot verzorgingstehuizen, van sportverenigingen tot bedrijven, in families en online. En de cijfers zijn schokkend.

Lees meer >

raadszaal1

OLDEBROEK -  Op maandagavond 25 april 2022 is er om 19.30 uur in de raadszaal van het gemeentehuis een openbare bijeenkomst van de gemeenteraad. Informateur R. Mulder zal dan zijn advies aanbieden aan de raad naar aanleiding van zijn gesprekken met de partijen in de gemeenteraad om te komen tot een nieuwe coalitie. U bent van harte welkom om deze openbare bijeenkomst bij te wonen.

Lees meer >

IMG 6834

OLDEBROEK - Veel  mantelzorgers hebben zich aangemeld voor de jaarlijkse Mantelzorger Verwendag van afgelopen november. Helaas moest deze dag vanwege de coronamaatregelen uitgesteld worden. De nieuwe datum is zaterdag 21 mei 2022. Iedereen die mantelzorger is voor een inwoner van Oldebroek is van harte welkom. U dient zich wel van te voren aanmelden.

Lees meer >

vlucht

't LOO - In het Buitencentrum op ’t Loo Oldebroek vangt de gemeente Oldebroek momenteel vluchtelingen uit Oekraine op, zowel mannen, vrouwen als kinderen. Gezocht worden vrijwilligers die de Oekraïense vluchtelingen een warm hart toedragen.

Lees meer >