WEZEP - De Activiteitencommissie ‘Wezep, ons Winkelcentrum’, onderdeel van de Ondernemersvereniging Wezep-Hattemerbroek (OWH) organiseert op woensdag 22 juni 2016 ‘Wezeps Waanzinnige Woensdag’ in het centrum rondom de Meidoornpassage. ,,Nu de revitalisering van het winkelcentrum is afgerond, vinden wij als winkeliers het leuk om iets te doen voor het publiek”, legt Jolanda Berghorst uit. ,,Op 22 juni willen we samen vieren dat Wezep als dorp en winkelcentrum meetelt in de regio.”

Lees meer >

img 2018

WEZEP - Donderdagmiddag 17 december werd het vernieuwde winkelcentrum in Wezep officieel geopend. Dit werd gedaan door middel van een ‘laatste’ steenlegging door burgemeester Adriaan Hoogendoorn en mevrouw Schouten, gedeputeerde van de provincie Gelderland. Er was een kunstroute in het winkelcentrum waar kunstwerken van cursisten van kunstenares Ingrid Bastiaan werden tentoongesteld, kinderen konden genieten op het springkussen en zich laten schminken en er waren twee optredens van de Mulderssingers. Na afloop van het officiële gedeelte stond er voor iedereen een hapje en een drankje klaar.

Foto's Alida Bosma

WEZEP - De werkzaamheden in het winkelcentrum Meidoornplein zijn nog in volle gang. Grote delen van het winkelcentrum zijn al klaar. Op donderdag 17 december a.s. wordt het vernieuwde winkelcentrum feestelijk geopend! Komt u ook? U bent van harte uitgenodigd! Er valt deze middag tussen 15.00 – 18.00 uur van alles te beleven voor jong oud! Houdt u van muziek? Kom dan genieten van het Feest- en Piratenkoor de Mulderssingers! Ook voor de kunstliefhebber valt er genoeg te zien en beleven. Ingrid Bastiaan en 32 van haar cursisten hebben prachtige schilderijen gemaakt die te bewonderen zijn de passage en verschillende winkels in het winkelcentrum.

Lees meer >

img 5559WEZEP - De werkzaamheden in het winkelcentrum in Wezep vorderen snel. Het Clematisplein (grote plein) is nagenoeg klaar en weer geheel toegankelijk voor het publiek. Aangezien de werkzaamheden op andere locaties in het winkelcentrum nog veel parkeerplaatsen in beslag nemen, is ervoor gekozen om de weekmarkt op donderdag 3 december a.s. nog op de tijdelijke locatie (Clematisstraat) te laten. Het grote plein is die dag dan nog vrij om te parkeren. Vanaf 10 december is de weekmarkt weer te vinden op het grote plein.

WEZEP – IJssalon Alberto verhuist van de Clematisstraat naar een leegstaand gedeelte in de oude Rabobank. Alberto betrekt een ruimte aan de kant van de parkeerplaatsen bij het carillon. Eigenaresse Miranda Horst: ‘We wilden al een geruime tijd naar het winkelcentrum omdat we daar meer mensen denken te bereiken, het gezelliger vinden en een groter terras kunnen maken’. Alberto blijft verkopen waar het om bekend staat, namelijk ijs, evenals koffie en gebak. Maar daarnaast komt er ook een snackcorner met een automatiek.

Lees meer >

sinterklaas pietenhuisWEZEP - Vanmiddag was het Pietenhuis in Wezep weer geopend. Het was een drukte van belang, de zaterdag voor de verjaardag van Sinterklaas. Sinterklaas verraste bovendien de kinderen met zijn aanwezigheid. De gezelligheid in het winkelcentrum van Wezep werd verder opgeluisterd met de muziek van de Pietenband van de Van Limburg Stirum band. Woensdag 2 december is het Pietenhuis nog geopend en kunnen er pepernoten worden gebakken. Op zaterdag 5 december is het Pietenhuis voor de laatste keer geopend. Voor meer informatie, bekijk de Facebookpagina.

Voor de fotoreportage, klik HIER.

WEZEP -Zaterdag was het weer een gezellige boel in het Pietenhuis in Wezep. 125 Kinderen kwamen samen met hun ouders of met opa en oma voor een leuke middag met de pieten. Bij de ingang kregen ze een pietenpaspoort waarmee ze aan allerlei activiteiten mee konden doen. Zo konden ze met de pieten hinkelen, knutselen, twister spelen, poppenkast kijken of samen een boekje lezen. Bij fotopiet kon je op een gekke of leuke manier op de foto.

Lees meer >

img 9821

WEZEP - De Activiteitencommissie Revitalisering Winkelcentrum Wezep heeft in samenwerking met Korfbalvereniging Rood-Wit Sinterklaas en een aantal Zwarte Pieten uitgenodigd om in Wezep te komen logeren. ,,Wij zijn heel blij dat ze onze uitnodiging hebben geaccepteerd”, vertelt Ria Krooneman, lid van Rood-Wit enthousiast. ,,We hebben speciaal voor hen een Pietenhuis geopend boven de Binnentuin. Deze ruimte wordt ons belangeloos beschikbaar gesteld door de eigenaar, Henk Drost. Van 18 november tot en met 5 december is het Pietenhuis elke woensdagmiddag en elke zaterdagmiddag geopend van 14.00 uur tot 16.00 uur.” Vanwege zijn drukke werkzaamheden zal Sinterklaas niet altijd aanwezig zijn, maar zijn Pieten daarentegen wel. Alle peuters, kleuters en basisschoolleerlingen zijn van harte welkom om de slaapkamer en werkkamer van Sinterklaas te komen bekijken.

Lees meer >

Door Hanneke BLoemendaal

Foto's Alida Bosma

WEZEP - Afgelopen zaterdag vond de intocht van Sinterklaas plaats in Wezep. Geflankeerd door heel veel blije Pieten werd Sint begroet door honderden enthousiaste kinderen op het kleine Meidoornplein. Tijdens het feest kregen 10 willekeurige kinderen van Zwarte Piet een briefje met daarop een uitnodiging om bij de opening van het Pietenhuis aanwezig te zijn. Het Pietenhuis bevindt zich op het grote Meidoornplein boven de Binnentuin en naast Zeeman. Begeleid door Arnold Berghorst van Berghorst Optiek en Diana Allon van Mitra, die in het bestuur zitten van de OWH (Ondernemersvereniging Wezep Hattemerbroek) werd Sinterklaas om half vier opgewacht door de leden van korfbalvereniging Rood/Wit. 

Lees meer >

img 9342

WEZEP - Wie vanmiddag zijn boodschappen deed bij de winkels op het Meidoornplein kon her en der groepjes kinderen zien lopen met lampionnen. De winkeliers hielden namelijk een leuke Sint Maartenactie. Bij elke winkel waar een lampion hing, mochten de kinderen naar binnen. en in ruil voor het zingen van een Sint Maartenliedje kregen ze vervolgens wat lekkers.

Foto's Alida Bosma

 

ZEBRA

WEZEP - Om de verkeersveiligheid in de omgeving van het winkelcentrum Meidoornplein in Wezep te vergroten, voert de gemeente enkele verkeersaanpassingen door. De aanpassingen kunnen direct meegenomen worden in de al geplande werkzaamheden rondom het winkelcentrum.

Zowel de Cotoneasterstraat als het Cotoneasterplein (bij de Chinees/ Expert) worden vernieuwd. De oversteek van de wijk aan de overzijde naar de Chinees / Expert toe, sluit in de huidige situatie niet mooi op elkaar aan. In de nieuwe situatie wordt het zo gemaakt dat urecht kunt oversteken. Op verzoek van bewoners komt  daar ook een zebrapad. Zo kunt u daar niet alleen makkelijker maar ook veiliger oversteken.

Lees meer >

WEZEP – Wanneer inwoners, bezoekers of ondernemers hun zorgen uiten over het winkelcentrum in Wezep, ging dat veelal over de helling in de passage tussen de Goudrenet en de Expert. De rode draad in die reacties was dat de toegankelijkheid in dit deel van het winkelcentrum niet is verbeterd. Voor het gevoel zelfs verslechterd. Daarom heeft de gemeente de situatie nog eens bekeken en gezocht naar een oplossing. De gemeente geeft dit aan in een nieuwsbrief die onder omwonenden is verspreid.

Lees meer >

Door Hanneke Bloemendaal

WEZEP - De Activiteitencommissie Revitalisering Winkelcentrum Wezep heeft in samenwerking met korfbalvereniging Rood-Wit Sinterklaas en zijn Pieten uitgenodigd om in Wezep te komen logeren. En raad eens? Hij heeft de uitnodiging geaccepteerd! Op 14 november om 15.30 uur zal Sinterklaas het Pietenhuis (boven de Binnentuin) openen.

Kijk voor meer informatie op: www.facebook.com/Het-Pietenhuis-735349726608981/?fref=ts

lampion

WEZEP - Sint Maarten, Sint Maarten…….Kinderen kunnen op woensdag 11 november langs de deelnemende winkeliers op het winkelcentrum van Wezep (te herkennen aan een lampion voor de winkel) en krijgen wat lekkers. Wel eerst een liedje zingen natuurlijk!