ggd

OLDEBROEK -  Sinds 30 juni kunnen mensen een afspraak maken voor een gratis coronatest als zij op reis gaan in juli of augustus. Naast het vaccinatie- en herstelbewijs geldt dit als coronabewijs voor een reis binnen de Europese Unie.

Reisadvies verschilt per land

Wat voor soort coronatest je nodig hebt en hoe oud een testuitslag mag zijn voordat je het land inreist, hangt af van je reisbestemming. Bekijk op www.wijsopreis.nl wat je moet regelen voor een reis naar het buitenland. 

Telefonisch afspraak maken 
Bel 0800-5005 (bereikbaar 7 dagen per week, van 08.00 tot 20.00) om een afspraak maken voor een coronatest voor reizigers op een GGD-testlocatie. Het is niet mogelijk om via de algemene afsprakenlijn of ons regionale nummer een afspraak te maken. Let op: voor een testafspraak bij de GGD heb je een DigiD nodig.

Je kan 14 dagen van tevoren de test aanvragen. De GGD gebruikt uitsluitend PCR-testen. De uitslag van een coronatest krijg je binnen 26 uur. Het kan daarna tot maximaal 4 uur duren voordat de testuitslag op te halen is in de CoronaCheckapp.

Meer informatie vind je op www.testenvoorjereis.nl 

Klik hier voor alle informatie over reizigerstesten.