ggd

OLDEBROEK - Burgers die door de GGD gevaccineerd worden ontvangen een vaccinatiebrief met hierop de registratiekaart coronavaccinatie uit het registratiesysteem van de GGD (CoronIT). Dit is een brief waarop relevante informatie over de vaccinatie staat: datum toegediende vaccinatie, productnaam, batchnummer vaccin en een URL die linkt naar meer informatie van de Rijksoverheid over coronavaccinatie. Burgers nemen soms hun Gele Boekje mee en vragen of hun COVID19-vaccinatie daarin gezet kan worden. GGD Noord- en Oost-Gelderland maakt op iedere locatie een notitie in het Gele Boekje mits dit Gele Boekje door de gevaccineerde wordt meegenomen.

Geen aantekening ontvangen?

Moet u nog voor uw tweede vaccinatie naar een locatie van GGD Noord- en Oost-Gelderland? Dan wordt ook de eerste aantekening op die locatie geregeld.

Inwoners van de regio Noord- en Oost-Gelderland die door de GGD zijn gevaccineerd en nog geen aantekening hebben ontvangen en deze alsnog willen in hun Gele Boekje kunnen daarvoor naar het kantoor van de GGD aan de Rijksstraatweg 65 in Warnsveld komen. Op dinsdag tussen 14.00 en 17.00 uur en donderdag tussen 17.00 en 20.00 uur is daar vrije inloop. Ook hier geldt dat het eigen Gele Boekje moet worden meegenomen. Neem hiervoor uw registratiekaart van de vaccinatie mee. Bent u ergens anders dan bij de GGD gevaccineerd? Dan kan de GGD geen aantekening maken.

Er wordt onderzocht om deze service op meer plekken in de regio aan te bieden.

Fraudebestendig vaccinatiebewijs

De registratiekaart coronavaccinatie die burgers op de vaccinatielocatie krijgen, heeft geen status als officieel vaccinatiebewijs. VWS werkt aan een fraudebestendig vaccinatiebewijs voor álle Nederlanders als onderdeel van het Digitaal Groen Certificaat dat op Europees niveau wordt ontwikkeld. Het Gele Boekje voldoet niet aan deze eisen en heeft geen status als officieel vaccinatiebewijs in het kader van de coronavaccinaties vanuit de Rijksoverheid, ook niet als de registratiekaart wordt bijgevoegd. Het Gele Boekje heeft ook geen status in Nederland in het kader van de COVID19-vaccinaties voor reizigers die willen/moeten reizen. Kijk hier voor meer informatie.