ggd

REGIO -  De GGD wil maandag (8 februari) haar test- en vaccinatielocaties heropenen. Samen met de regionale instanties wordt gezorgd voor een veilige omgeving in en rondom onze locaties. Mocht er voor maandag alsnog code rood in de regio gelden, dan blijven test- en vaccinatielocaties gesloten. Als een test- of vaccinatielocatie gesloten blijft, worden mensen met een afspraak gebeld.

De GGD kan zich goed voorstellen dat mensen met een gemaakte afspraak voor komende maandag, liever niet de straat op gaan. Mensen wordt gevraagd alleen weloverwogen op pad te gaan. Wie zich ongemakkelijk voelt om naar een test- of vaccinatielocatie te gaan wordt gevraagd contact op te nemen met het GGD call-centrum waar eerder de afspraak mee is gemaakt om de afspraak te verzetten. Mocht het vanwege mogelijke lange wachttijden of andere omstandigheden niet lukken het call-centrum te bereiken, kan hierover ook later nog contact op worden genomen met de GGD. Niemand moet zich op verplicht voelen de straat op te gaan.

Tegelijkertijd wil de GGD er voor blijven zorgen dat mensen zich kunnen laten testen en dat beschikbaar vaccin zo snel mogelijk gebruikt wordt. 

Kom niet te vroeg voor vaccinatie afspraak
De GGD zegt er alles aan te doen om op de vaccinatielocaties te zorgen dat mensen comfortabel kunnen wachten. Het helpt als mensen niet te vroeg voor hun afspraak komen. Daarmee wordt voorkomen dat er langere wachtrijen ontstaan. Kom dus niet te vroeg! Ook als je later bent dan de afgesproken tijd, word je gewoon geholpen.