vlagvoor

Om iedereen in het onderwijs, kinderopvang en ook ouders die een deel van het onderwijs overnemen, te bedanken voor hun enorme inzet, roepen de samenwerkingspartners iedereen in Nederland op om aanstaande donderdag de vlag uit te hangen. De coronacrisis zorgt voor veel onzekerheid, eenzaamheid en verdriet. Tegelijkertijd zien we in het hele land veel mooie initiatieven ontstaan om elkaar te helpen waar we kunnen. We moeten het samen doen. Het uithangen van de vlag staat voor de partners symbool voor verbondenheid en respect, zonder tekort te willen doen aan het verdriet van de mensen om ons heen.

Naast het hijsen van de vlag, worden kinderen gevraagd zelf een wimpel te maken, met ‘een krul voor het onderwijs’. Dit mag ook een papieren vlag op het raam zijn, een digitale vlag in je profielfoto of iets anders creatiefs. Om deze actie ook online te ondersteunen wordt gevraagd om een foto van de vlag op sociale media te plaatsen met de hashtag #ikvlagvoorhetonderwijs.

Een van de andere initaitiefnemers, Dave Ensberg-Kleijkers, directeur Stichting Jantje Beton zegt: “De flexibiliteit, creativiteit en de inzet van iedereen werkzaam in het onderwijs en de kinderopvang is enorm. We willen de kinderen natuurlijk allemaal het liefst zo snel mogelijk weer terug in de school, maar dat is nou eenmaal niet zo. Ondertussen werkt iedereen  keihard aan de omschakeling naar afstandsonderwijs en de opvang van bijzondere groepen kinderen. We hopen dat heel Nederland, op welke manier dan ook, de vlag uit zal hangen. Hiermee steken we iedereen in en om het onderwijs een hart onder de riem; petje af voor alles wat jullie doen, het wordt gezien en hou vol!”.

Deze actie is een initiatief van onder andere Jantje Beton, Cruyff Foundation, PO-Raad, Stichting Move, Méér Muziek in de Klas, SkillsTown, VO-raad, Onderwijs Maak je Samen, EDVenture, Kinderpostzegels, Krajicek Foundation, KBb-e, Jeugdfonds Sport en Cultuur, Missing Chapter, Kennisnet, IVN, de GEU, Kennisnet, CEDIN, CED groep, Het ABC, IJsselgroep, de Stichting Nationale Onderwijsweek en Onderwijszorg Nederland, maar dit worden er met het uur meer.