P1230336

OLDEBROEK -Het college van B&W van de gemeente Oldebroek heeft dinsdag 31 maart 2020 besloten de laad- en lostijden voor supermarkten en overige levensmiddelendetaillisten in de gemeente Oldebroek te verruimen. Dit betekent dat er vanaf vandaag van maandag tot en met zaterdag 24 uur per dag laad- en losactiviteiten voor deze partijen kunnen plaatsvinden.

 

We hebben in Nederland te maken met een uitzonderlijke situatie. Ook supermarkten en andere levensmiddelenwinkels spelen hier zo goed mogelijk op in. Daarom willen zij graag de bevoorradingstijden verruimen. Zo kan de aanvoer van levensmiddelen optimaal blijven. Ook hoeven zij dan het winkelend publiek zo min mogelijk te hinderen, teleur te stellen en kunnen ze tegelijkertijd op de veiligheid inspelen.

Tijdelijk karakter

De verruiming van de regels heeft een tijdelijk karakter. Deze blijft in stand zolang ook de voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus die door het kabinet zijn afgekondigd en in de noodverordening van de Veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland zijn opgenomen  van kracht blijven.

 

Mogelijke overlast

De verruiming van de bevoorradingstijden leidt mogelijk tot overlast voor omwonenden. Mensen die ernstige hinder ondervinden van het laden en lossen kunnen contact opnemen met de gemeente. Dit kan via telefoonnummer 0525 63 82 00.

De beslissing is op ode website te raadplegen.