covid19 300x145

OLDEBROEK -Vandaag, 30 maart 2020, is het centraal meldpunt OldebroekCoronahulp gelanceerd. Dit is een initiatief van de samenwerkende informele vrijwilligersorganisaties uit de gemeente Oldebroek (het PIO) en het Sociaal Team gemeente Oldebroek. Het meldpunt OldebroekCoronahulp brengt hulpvragen en hulpaanbod van inwoners en organisaties bij elkaar.In deze lastige tijd zijn er mensen die wat extra hulp goed kunnen gebruiken. Denk aan ondersteuning van mensen die hun huis niet uit mogen of kunnen, maar ook aan diegene die in deze tijd juist extra moeten werken. Ook zijn er mensen die graag iets voor een ander willen betekenen. Juist nu is het belangrijk dat we er in Oldebroek voor elkaar zijn. Vanuit deze gedachte is het initiatief OldebroekCoronahulp ontstaan.

Centraal meldpunt

Op dit moment zijn er verschillende lokale en landelijke initiatieven om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Bijvoorbeeld Nietalleen, het Leger des Heils, Rode Kruis, Facebook Hattemerbroek, Tienerhonk Oldebroek en NLvoorelkaar. Maar er wordt ook heel veel door en voor de buurt gedaan.

 Maar daarnaast is OldebroekCoronahulp gestart. Want er waren voldoende signalen dat er behoefte was aan een centraal meldpunt. Dit geeft overzicht en duidelijkheid. Veiligheid en gezondheid van de hulpvrager en vrijwilliger is daarbij heel belangrijk. De hulpverlenende organisaties willen graag hun

krachten bundelen, zodat er voor iedereen in de gemeente Oldebroek die daar behoefte aan heeft, hulp of ondersteuning beschikbaar is.

 Wethouder Liesbeth Vos – van de Weg: “Bij hulpvragen kunt u denken aan iemand die uw boodschappen doet, uw hond uitlaat, medicijnen ophaalt, een luisterend oor biedt of er gewoon even voor u is wanneer dat nodig is. Door deze ‘kleine dingen’ voor iemand te doen, maak je al zo’n verschil in deze lastige tijd. Het is fantastisch om te zien dat we voor elkaar klaarstaan. Ik bedank alle vrijwilligers die OldebroekCoronahulp mogelijk maken, ik ben heel blij met hun inzet.”

 OldebroekCoronahulp
Bij OldebroekCoronahulp kunnen inwoners en organisaties terecht met hun hulpvraag, maar ook met het aanbod om te helpen. De vrijwilligers van het Platform Informele Ondersteuning en andere aanbieders gaan vraag en aanbod zo goed mogelijk koppelen. Uiteraard wordt rekening gehouden met de maatregelen van het kabinet.

 Hulp nodig of aanbieden?
Wie een steuntje in de rug kan gebruiken of hulp wil aanbieden kan dit melden via

www.presentoldebroek.nl/oldebroekcoronahulp. Telefonisch kan ook door contact op te nemen met het Sociaal Team. Dat kan tijdens kantooruren via telefoonnummer 0525 63 83 33 of door te mailen naar sociaalteam@oldebroek.nl.