Koop onze oogst

REGIO - Het coronavirus heeft Nederland in haar greep. Ingrijpende maatregelen volgen elkaar in razend tempo op. Ook boeren en telers blijven niet gespaard. Gezond en vers voedsel is cruciaal, maar de coronamaatregelen leiden tot acute verstoring van de productie, handel en verkoop van versproducten. De campagne #KoopOnzeOogst biedt boeren hulp bij promotie en afzet van hun verse voorraad.

Door sluiting van horeca en catering kunnen boeren hun vertrouwde afzet niet kwijt. Er zijn nu al problemen gemeld met frietaardappelen, asperges, knolselderij, aardbeien en snijbloemen. En er volgen snel meer verse producten van de boer. Via de Facebookpagina KoopOnzeOogst worden vraag en aanbod samengebrach,  lokale initiatieven gepromoot, zoals Support Your Locals, EtenOver, Boerschappen, De Streekboer, Korte Keten Coalitie en andere consumentenacties en worden de Hollandse boeren een handje geholpen.

elers die hulp kunnen gebruiken in de zoektocht naar nieuwe afzet kunnen dit via de Facebookpagina KoopOnzeOogst melden. Bedrijven en consumenten die die telers daar graag een handje bij helpen kunnen dit ook op deze pagina melden.