brief

Burgemeester Tanja Haseloop - Amsing heeft een brief voor alle kinderen uit de gemeente Oldebroek.

Beste jongens en meisjes van Oldebroek,

De tijd die we nu met elkaar meemaken is heel bijzonder. Je vader, moeder en zelfs opa en oma hebben zoiets als dit nog nooit meegemaakt. En jullie zitten er gewoon midden in. Hoe bijzonder is dat! Nooit eerder kwam het voor dat je minstens drie weken niet naar school hoefde, terwijl het geen vakantie was. Het Coronavirus zorgt voor veel problemen. Er zijn mensen ziek en er gaan zelfs mensen dood aan het virus, en dat is natuurlijk helemaal niet leuk.  Jullie merken vooral dat je niet naar sport, muziek of school kunt. Misschien zijn je ouders ook thuis, maar hard aan het werk. En ook jullie moeten eigenlijk best wel het een en ander voor school doen. Vakantie is het dus zeker niet.

Wat kan jij doen?

Jullie weten natuurlijk al lang wat jij kan doen om te helpen het virus snel te laten stoppen. Ik noem het nog maar een keer

  • schud geen handen
  • was je handen veel vaker dan anders; en natuurlijk met zeep
  • ga niet naar plekken waar heel veel mensen bij elkaar zijn
  • ga niet naar mensen die snel ziek kunnen worden van het virus, zoals oudere mensen of mensen die binnenkort een baby krijgen

Best gek! Je kunt misschien wel niet naar je opa en oma, geen  verjaardagsfeestjes en niet lekker naar de film of even shoppen. Maar we doen dit allemaal, met elkaar, voor het goede doel. Corona moet snel stoppen met groeien. Dan kunnen we er met elkaar voor zorgen dat alles weer normaal gaat worden.

Nog even terug naar dat schoolwerk. Mijn eigen kinderen zijn al groot. Ik weet dus niet precies hoe dat in zijn werk gaat; thuis je schoolwerk doen. Ik zou het heel leuk vinden als jullie mij een foto sturen van jezelf op je thuiswerk plek, of misschien wel van een lekker leesplekje. Wij zoeken dan een aantal mooie foto’s uit en zetten die binnenkort in de krant. Overleg wel even met je ouders of verzorgers of zij het ook een goed idee vinden dat je je foto opstuurt.

Je kunt je foto tot en met donderdag 26 maart sturen naar communicatie@oldebroek.nl. Ik hoop dat we er met elkaar, ondanks alles, toch een goede tijd van maken. Een tijd waar je later vast nog wel eens aan terug gaat denken.

Tot slot! Wees lief voor elkaar. Voor je broertjes en zusjes, voor je ouders maar ook voor de mensen waar je niet naar toe kunt of mag. Een kaartje, een tekening of eigen gemaakte koekjes kunnen natuurlijk wel!

Hartelijke groet,

Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing