tanja

Een persoonlijk bericht van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing richting alle inwoners.

Het coronavirus maakt dat we met elkaar een tijd meemaken die niet vergelijkbaar is met iets wat u of ik eerder hebben meegemaakt. Scholen zijn dicht, restaurants en sommige winkels gesloten. We werken niet, nauwelijks of thuis. Of we hebben geen keuze en gaan gewoon door, als altijd. Het vraagt grote aanpassingen van ons allemaal; we mogen niet op bezoek of krijgen juist geen bezoek. Alles is anders dan normaal.

En toch gaat er ook heel veel gewoon door. In het gemeentehuis, maar zeker ook daarbuiten. Ik heb, en ik hoop u met mij, groot respect voor al die mensen die Oldebroek en die ons land door laten draaien. Die er voor zorgen dat er brood te koop is, dat de supermarkt open is, de thuiszorg door gaat en de krant en de post in de bus valt, de afvalcontainers gewoon geleegd worden. Maar ook voor al die vaders en moeders die, flexibel als altijd, de opvang en begeleiding voor hun kinderen regelen.

Het is belangrijk voor onze samenleving én voor onze ondernemers dat wat er door kan gaan ook daadwerkelijk door gaat. Dat kan alleen als we ons daar met elkaar voor inzetten. Dat betekent niet alleen lokaal inkopen. Het betekent vooral ook goed oppassen! We moeten met elkaar voorzichtig blijven; heel erg voorzichtig. We zijn er echt nog niet. Dus…houd goed afstand van elkaar en vermijd grote groepen. Ook bij het boodschappen doen of als je je als jongere verveelt en op straat gaat hangen! De school is niet voor niets dicht! Iedereen die zich niet aan de maatregelen houdt brengt mensen om zich heen in gevaar. Laten we eerlijk zijn, dat wil je niet op je geweten hebben.
Hartverwarmend is het overigens dat, na een oproep van mijn kant en op social media, er binnen een dag meer dan twintig nieuwe maaltijdbezorgers waren bij SWO. En ik heb ook al veel andere initiatieven voor hulp en tegen eenzaamheid voorbij zien komen. Oldebroek voor Mekaar in volle glorie. En dat maakt me trots. Het is fijn uw burgemeester te zijn!

Ik sluit af met de hoop dat we gedurende deze lastige periode goed op elkaar en ook op onszelf blijven passen. Onze gezondheid staat voorop, we moeten deze periode met elkaar door zien te komen. Alleen als we er met elkaar voor gaan kunnen we het coronavirus zo snel als mogelijk is de baas worden. Ik zei het al eerder, maar ik reken op u!

Tanja Haseloop-Amsing
Burgemeester