tanja

Lees hier het bericht van burgemeester Tanja Haseloop voor alle inwoners van de gemeente Oldebroek betreffende het coronavirus.

Beste inwoner van Oldebroek,

Sinds gisteren weten we dat het Coronavirus ook in Oldebroek geconstateerd is. Ook zijn er sinds gisteren nieuwe richtlijnen van kracht om de verspreiding van het virus zo veel mogelijk tegen te gaan. Dit heeft grote impact op het dagelijkse leven van ons allemaal. Evenementen, bijeenkomsten en kerkdiensten worden afgelast en veel mensen maken zich zorgen.

Onze gemeente doet zijn best er zoveel mogelijk voor iedereen te zijn, en we houden u zoveel mogelijk op de hoogte van wat er speelt. Voor nu wil ik u vragen om zich vooral te houden aan de richtlijnen, zoals die staan beschreven op de site van het RIVM. Dat helpt om onze ouderen, zieke en zwakkere inwoners te beschermen. Deze groepen zijn extra kwetsbaar. Maar de richtlijnen zeggen niet dat we deze mensen links moeten laten liggen. Integendeel. Want dit raakt vooral die mensen die zich soms toch al eenzaam voelen. Mensen die juist uitkeken naar dat uitje of die kerkdienst.
Bent u zelf gezond en zonder klachten, laten we er dan vooral ook voor de ander zijn.
Bel eens wat vaker hoe het is, misschien kunt u boodschappen halen of iets lekkers langs brengen? Laten we er samen voor zorgen dat deze mensen zich niet extra eenzaam voelen. Op die manier kunnen we er met elkaar voor zorgen dat het ook nu Oldebroek voor Mekaar is!

Tot slot, wees voorzichtig met elkaar. Ik reken op u!
Tanja Haseloop-Amsing