Isala entree

ZWOLLE - Bestuursvoorzitter Rob Dillmann wil dat straks alle aandacht uitgaat naar de niet-covid patiënten die al maanden wachten op een operatie. De plannen voor de inhaalzorg liggen klaar en er worden extra medewerkers geworven. Rob: ‘Nog tot ver in 2022 zullen wij bezig zijn met het inhalen van alle uitgestelde zorg. Ik noem dat de vierde golf van deze coronapandemie.’

Lees meer >

ggd

OLDEBROEK - Maar liefst 86% van de middelbare scholieren heeft last van de coronacrisis. Dat is meer dan een jaar geleden toen 72% last had van de crisis. Dat blijkt uit de 2e Coronapeiling Jeugd van GGD Noord- en Oost-Gelderland die van 8 tot en met 19 maart gehouden is onder middelbare scholieren van 12 tot en met 18 jaar. Ze geven hun leven momenteel het rapportcijfer 6,6. Dit was in mei 2020 nog 7,3. Toch beoordeelt 82% van de jongeren hun leven met een voldoende.

Lees meer >

210402 training3

REGIO -  GGD Noord- en Oost-Gelderland vaccineert op zes locaties en er staan nog twee locaties klaar om ingericht te worden. Om zeven dagen per week en twaalf uur per dag op acht locaties te kunnen vaccineren, traint roc Graafschap College in Doetinchem ruim honderd nieuwe medewerkers. De eerste trainingsdag vond plaats op donderdag 1 april.

Lees meer >

coronatest

OLDEBROEK/ELBURG - Aan de Gerichtenweg 3 in Elburg bevindt zich sinds kort een sneltesstraat.  Bedrijven, organisaties en instellingen kunnen hier terecht voor een coronasneltest  waarbij de uitslag binnen 15 minuten bekend is.  De testresultaten worden gedeeld met de GGD zodat zij een bron- en contactonderzoek kunnen uitvoeren als dat nodig is. Een afspraak maken kan op www.gratis-sneltesten.nl  Burgemeester Haseloop bracht gistermiddag een bezoek aan de snelteststraat en kreeg uitleg over hoe de sneltest in zijn werk gaat. 

Gesprek met Sebastian van der Poppe over de snelteststraat in Elburg

Burgemeester Haseloop bezoekt de corona snelteststraat in Elburg

ggd

REGIO -  Corona treft ons allemaal en de boodschap ‘hou vol’ is nog steeds van kracht. Maar hoe is dat voor mensen die corona hebben gehad? Hoe gaat het met hen? Ongeveer 3 maanden geleden deed GGD Noord- en Oost-Gelderland een eerste onderzoek onder inwoners die positief getest waren op het coronavirus. Deze week start het vervolgonderzoek.

Lees meer >

prik

WEZEP -  De eerste vaccinatieronde bij Gezondheidscentrum Veldweg is van start gegaan. Mensen geboren in 1956 en 1957 waren het eerst aan de beurt en zij werden gevaccineerd met
Astra Zenica.

Wie boven de 65 jaar is krijgt via de GGD het Pfeizer vaccin.

ggd

HEERDE - De opening van de vaccinatielocatie in Heerde is uitgesteld. De planning is om deze locatie van GGD Noord- en Oost-Gelderland eind mei te openen. Er wordt tot die tijd gevaccineerd op de zes reeds geopende locaties.

Lees meer >

ggd

VAASSEN -  GGD Noord- en Oost-Gelderland opent zondag 28 maart een nieuwe testlocatie in Vaassen. Deze locatie vervangt de locatie in Heerde. Daar worden op vrijdag 26 maart de laatste mensen getest. De testlocatie in Vaassen komt aan de Molenstraat 15. Dit wordt voor GGD Noord- en Oost- Gelderland de eerste zogenaamde walk through locatie waar de PCR test wordt afgenomen. Er komen vier teststraten waardoor er iets meer capaciteit komt aangezien er in Heerde ruimte was voor drie teststraten.

Lees meer >

arts

WEZEP - Praktijk Veldweg en Huisartsenpraktijk de Brink laten weten dat  de eerste vaccinatieronde tegen COVID-19  tot nader order is uitgesteld. Dit betekent dat er in Wezep niet gevaccineerd gaat worden op 16 en 18 maart. Dit naar aanleiding van het besluit van het College Beoordeling Geneesmiddelen om twee  weken te pauzeren met toedienen van het Astrazeneca vaccin.

Het is voor beide praktijken op deze korte termijn niet mogelijk iedereen hier schriftelijk over te informeren. Over een nieuwe vaccinatiedatum is op dit moment nog niets te zeggen, iedereen die het betreft zal hierover schriftelijk worden geïnformeerd zodra er meer duidelijkheid is. Houdt u in ieder geval de praktijkwebsites in de gaten voor actuele informatie.

arts

WEZEP - Volgende week worden de eerste mensen gevaccineerd tegen het Corona virus. Het RIVM heeft op basis van het advies van de Gezondheidsraad bepaald dat deze vaccinatie door de huisarts op dit moment alleen is voor:

  • mensen geboren in 1956 en 1957
  • 2 groepen patiënten met een hoog risico op een ernstig beloop van een COVID-19-infectie:

1. mensen met zwaar overgewicht (een BMI van 40 of hoger), geboren tussen 1-1-1956 en 31-12-2002 (18 - 64 jaar)

2. mensen met het syndroom van Down die thuis wonen, geboren tussen 1-1-1956 en 31-12-2002 (18 - 64 jaar)

Lees meer >

Isala entree

ZWOLLE - Naast artsen en verpleegkundigen op de IC zijn er nog vele anderen die direct of indirect bijdragen aan de zorg voor coronapatiënten. In deze serie vertellen zij hun verhaal. Deze keer sportarts Jaap Stomphorst. Sommige post-covidpatiënten blijven kampen met klachten als kortademigheid, vermoeidheid, stemproblemen en concentratieklachten. Als herstellen op eigen kracht niet lukt, kunnen zij via een specialist in Isala of hun huisarts worden doorverwezen voor een revalidatieprogramma in de eerste lijn of in Isala. Voor de patiënt dan daadwerkelijk start met trainen, komt hij of zij eerst bij Jaap of zijn collega-sportartsen langs. ‘Wij zetten iemand dan op de fiets voor een inspanningstest. Zo kijken we naar de belastbaarheid van de patiënt, oftewel: wat is iemands startpunt?’, legt Jaap uit. ‘Daarnaast proberen we uit te sluiten dat andere ziektes hun klachten veroorzaken.’

Lees meer >

Rijksoverheid 2 1024x576

De coronamaatregelen vragen veel van ieders uithoudingsvermogen, zowel fysiek als mentaal. Hoe langer de crisis duurt, hoe zwaarder het voor iedereen wordt. De sociale, maatschappelijke en economische effecten van de pandemie tellen na een jaar flink op.

Het kabinet blijft oog houden voor het beschermen van mensen met een kwetsbare gezondheid en het toegankelijk houden van de zorg. De Britse variant zorgt ervoor dat het aantal besmettingen per dag minder daalt dan een paar weken geleden, of zelfs toeneemt. Een derde golf lijkt onvermijdelijk.

Lees meer >

ggd

REGIO  -  Bijna 8 op de 10 mensen zijn bereid zich te laten vaccineren. Dat blijkt uit de 6e coronapeiling van GGD Noord- en Oost-Gelderland die van 2 tot en met 7 februari gehouden is.  Dit is een flinke toename vergeleken met de peiling in november, toen 51% van de mensen aangaf zich te willen laten vaccineren. hele samenleving wordt getroffen door corona en door de gevolgen van de coronamaatregelen.

Lees meer >

ggd

REGIO - Het KNMI heeft voor morgenochtend code rood afgekondigd. Daarom sluiten de GGD’en morgenochtend alle test- en vaccinatielocaties. Heb je een afspraak staan voor een test of vaccinatie op maandagmorgen, kom dan niet naar de locatie. Per regio wordt bekeken wanneer men weer open kan gaan. 

Lees meer >

Isala entree

ZWOLLE - Naast artsen en verpleegkundigen zijn er nog vele andere Isala-medewerkers die direct of indirect bijdragen aan de zorg voor coronapatiënten. In een serie vertellen zij hun verhaal. Deze keer logopedist Sanne Toes.

Sanne: ‘De eerste keer dat ik ex-coronapatiënten op mijn spreekuur zag, vond ik de beperking die zij ervaren best heftig. Wat een impact heeft corona! Dat alleen spreken al vermoeiend is…Hoe kon ik deze patiënten het beste helpen? Corona is nog zo nieuw en veel weten wij nog niet.’

Lees meer >


thumbnail Lisa studeert thuis

ARNHEM – Ruim tachtig procent van de Gelderse jongeren houdt zich aan de coronaregels als het gaat om de avondklok, mondkapjes dragen en afstand houden. De helft van de Gelderse jongeren overtreedt de coronaregels, door met meer mensen af te spreken dan is toegestaan. Dat doen ze vooral omdat ze de lockdown zwaar vinden en het nodig hebben om een kleine, vaste groep vrienden te zien. Dat blijkt uit een onderzoek dat in opdracht van Omroep Gelderland is gedaan naar jongeren tijdens de lockdown.  

Lees meer >

ggd

OLDEBROEK  -  Iedereen met klachten kan zich bij GGD Noord- en Oost-Gelderland laten testen op het coronavirus. Zorgmedewerkers, onderwijspersoneel en medewerkers kinderopvang kunnen met voorrang worden geholpen. Vanaf woensdag kunnen zij ook terecht in Harderwijk en Zelhem, nadat dit eerder al kon in Apeldoorn. Op deze locaties wordt een PCR test afgenomen. De uitslag is dezelfde dag bekend. Op de locaties in Harderwijk en Zelhem wordt er voor deze doelgroep getest van 8.30 tot 10.15 uur. In Apeldoorn is dat van 8.30 tot 12.15 uur. GGD Noord- en Oost-Gelderland is blij deze snelle service voor zorgmedewerkers, onderwijspersoneel en medewerkers kinderopvang nu ook in de Achterhoek en de Noord-Veluwe te kunnen bieden.

Lees meer >

ggd

REGIO -  De GGD wil maandag (8 februari) haar test- en vaccinatielocaties heropenen. Samen met de regionale instanties wordt gezorgd voor een veilige omgeving in en rondom onze locaties. Mocht er voor maandag alsnog code rood in de regio gelden, dan blijven test- en vaccinatielocaties gesloten. Als een test- of vaccinatielocatie gesloten blijft, worden mensen met een afspraak gebeld.

Lees meer >

ggd

REGIO -  Zondag 7 februari geldt code rood voor het gehele land. Dit houdt in dat alle vaccinatie- en prikstraten in het gehele land dicht zijn.

De vaccinaties op de locaties in Doetinchem en Apeldoorn worden verzet.

Lees meer >

ggd

REGIO  - Met het oog op de extreme weersomstandigheden op zondag heeft GGD Noord- en Oost-Gelderland besloten om zondag de vaccinatielocaties dicht te houden. De veiligheid van de kwetsbare bezoekers op leeftijd en het personeel staat voorop. De vaccinaties op de locaties in Doetinchem en Apeldoorn worden verzet.

Lees meer >