lfc

ELBURG - De lichting van 2014, zo zullen ze vast nog lang in ieders geheugen gegrift staan. Ze zorgden met zijn allen een slagingspercentage van maar liefst 97,2 %. Een scoringspercentage dat in de wijde omgeving van de Noordwest Veluwe niet gehaald werd. Ze kenmerkten zich bovendien door recordscores bij vele vakken, zodat huldigingen aan de orde van de dag waren. Vooral de resultaten bij het vak wiskunde waren van topniveau. De hoogste score was die van Roseanne Brokmann. Zij had een 9.5, terwijl het groepsgemiddelde dik boven de zeven lag.. Ook bij geschiedenis was er en score van een 9.5. Lisa de Jager verbaasde zich zelf en de docent met dit hoge cijfer. Maar liefst twee leerlingen slaagden cum laude, namelijk Lisa de Jager en Ramada van Beek.

Kijk HIER voor een fotoreportage

Opvallend is verder dat veel leerlingen hebben gekozen voor sociale beroepen en dat zeker 10 procent van de geslaagden kiest voor een docentenopleiding. Dat belooft wat voor de toekomst. Stageplaatsen zijn natuurlijk gegarandeerd Het LF nam verder afscheid van een gedreven leerlingenraad die gelukkig zijn opvolgers goed in het zadel heeft geholpen en er gehoopt mag worden dat deze nieuwe club even betrokken en actief zal zijn als hun voorgangers. Er werden ook nog PWS prijzen uitgereikt, namelijk de publieksprijs aan Jolanda ten Hove en Rachel Flier en de prijs voor het beste PWS aan Rosalie Huiskamp, Rick Nieuwdorp en Mauro Ruberto

Het spreekt voor zich dat een dergelijke groep een bijzonder diploma uitreiking verdient, die ze dan ook kregen. Bij binnenkomst speelde er een deel van de bigband, wat direct voor een ontspannen sfeer zorgde. Na het opspelden van een mooie corsage, kwamen de geslaagden onder escorte van de docenten en onder applaus van alle aanwezigen de aula binnen. Directeur Eric Dijkslag opende de zitting met een gloedvolle toespraak, waarna het de beurt was aan Laurens Hup die namens de leerlingen sprak. Teamleider Erik Jansen, had een verhaal, dat doorspekt was met anekdotes over de perikelen rond het examen. Hij had tevens ook de taak de docenten aan te kondigen, die op hun beurt heel wat leerlingen mochten huldigen. Aansluitend zongen alle docenten de geslaagden een lied toe op de wijs van het bekende lied van Drs. P, "Trojka hier, trojka daar"

Het LF nam afscheid van een club pareltjes die zij niet snel zullen vergeten en waarvan ze hoopt dat ze allen met hun specifieke capaciteiten veel zullen mogen gaan betekenen voor de samenleving! De impact van de slagzin van de school "Oog voor elkaar oog voor de toekomst" hebben ze op het Lambert Franckens immers allemaal mogen ervaren. Het is verder de laatste lichting die nog gaat studeren met de studiefinanciering oude stijl!

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment