voor boek 2

OLDEBROEK - Dick Breedijk is al jaren bezig om de oorlog historie in en om Oldebroek en het ASK terrein in kaart te brengen. Hij heeft al een aardig compleet verhaal geschreven over de gevechten in deze omgeving. Zo heeft hij van alle neergestorte vliegtuigen op de Veluwe de exacte gegevens gevonden. Om deze reden heeft Dick al menig familielid van verongelukte vliegers op de crashplaats gebracht. Tevens heeft hij een lijst samengesteld van personen die in Oldebroek omgekomen zijn, aangevuld met Oldebroekers die elders omgekomen zijn. Toch mist hij nog enkele gegevens om het verhaal compleet te maken en hij vraagt daarom hulp van de oudere Oldebroekers.

Hij mist wat gegevens over het verzet, de namen en de samenstelling van de diverse verzetsgroepen. Wie zaten er in de KP Knokploeg Oldebroek? Hoe zat de verzetsgroep "Otto Veening" in elkaar? Wat is er bekend over de verzetsgroep "Olde Putte"?

Breedijk zoekt ook foto's van de begraafplaats van Oldebroek. Liefst van uit de oorlog of van kort na de oorlog. Hij heeft verder van een aantal personen een pasfoto en foto's van hun graf, maar zou dat aan willen vullen met die van alle slachtoffers. Verder zoekt hij nog andere foto's van oorlogsgebeurtenissen in en rond Oldebroek.

Dus een ieder die nog foto's of herinneringen heeft graag contact opnemen met Dick Breedijk via boek.oldebroek@ziggo.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment