Foto 1 IMGL0153A Kopie

Dankzij de inzet van vrijwilligers als Jannie van de Streek, Jantje van ’t Hof, Bettie van Hattem, Jannet Lootens, Eip van Loo en Ria Meijboom zijn de acties met de verkoop van kruudmoes en pannenkoeken zéér succesvol verlopen bij het Boerderijmuseum. ”Ik ben zo trots als een pauw op de vrijwilligers van het Boerderijmuseum,” zegt museumvoorzitter Nicolet Hoorn. ”Vooral eind augustus was de omzet super. Toen zijn er ruim 400 pannenkoeken verkocht en maar liefst 200 liter kruudmoes. Echt geweldig!”

Nicolet Hoorn heeft ook zelf nog een keer geholpen met het bakken van pannenkoeken, evenals burgemeester Tanja Haseloop in klederdracht. ”Uit gesprekken met inwoners van de gemeente Oldebroek leid ik af dat het museum leeft onder de bevolking en dat het gewaardeerd wordt dat de vrijwilligers van het Boerderijmuseum alle zeilen bijzetten om het Boerderijmuseum open te houden,” zegt mevrouw Hoorn, die zegt dat ook in het gemeentehuis goed meegedacht wordt.

Vanwege corona kampt het Boerderijmuseum met financiële problemen doordat de vaste lasten allemaal doorlopen en het museum pas sinds half juni beperkt open is en extra activiteiten noodgedwongen afgelast werden. Ook de belangrijkste activiteit, het oogstfeest, is dit jaar afgelast. Om toch de kas te spekken werden de laatste zaterdagen van juni, juli en augustus actiedagen gehouden met kruudmoes en pannenkoeken.

Jannie van de Streek, vrijwilliger bij het Boerderijmuseum en één van de trekkers van deze actie, zegt de kopers van de kruudmoes en pannenkoeken dankbaar te zijn. ”Wij kunnen wel koken en bakken, maar de mensen moeten de producten ook willen kopen. Dat ze dat willen en dat ze het Boerderijmuseum willen steunen hebben ze laten zien. Dank daarvoor!”

De vrijwilligers van het Boerderijmuseum hebben de smaak te pakken en treffen al weer voorbereidingen voor nieuwe acties.