De Dellen hertenbronst 2 foto Rob van t Zelfde

EPE- In september en oktober is het bronsttijd voor de edelherten. De mannetjes (herten) verzamelen dan een aantal vrouwtjes (hindes) om zich heen. Deze bronstroedel wordt verdedigd, onder andere door te burlen. Dat is een schitterend oergeluid. Wie het burlen ook wil horen, gaat op 14, 17, 18, 20, 21, 24, 25, 27 en 28, september of 2, 4 en 5 oktober 2019 mee met een hertenbronstexcursie samen met de boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen op landgoed De Dellen. De wandeling gaat naar de wildobservatiepost in het rustgebied om naar het burlen te luisteren. En met een beetje geluk krijgt men het bronstspektakel ook te zien.

Doordat de wildobservatiepost in het rustgebied staat, is de kans op het horen en zien van de herten groot. 100% garantie kunnen de boswachters echter niet geven; of de dieren zich goed laten horen en zien is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de weersomstandigheden. Het blijft de natuur. Donkere (en warme) kleding en een verrekijker worden aangeraden. De excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar (stilte nodig). Ook honden kunnen niet mee. Reserveren is noodzakelijk. Dit is mogelijk vanaf 30 augustus via www.glk.nl/activiteiten. Per datum kunnen maximaal 20 personen mee.

Start om 18.00 uur op de parkeerplaats Erf van Daendels aan de Nieuwe Zuidweg, nabij Epe en Heerde. Duur: ca. 2,5 uur. Deelname: 12,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen 7,50 euro p.p. op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/activiteiten.