P1080141

We twijfelen er over welke jas we aan gaan doen tijdens het wandelen. Wordt de het de winter of de zomerjas? Ik kies voor de winter, Peter voor de zomer! Maar als we van uit Jonen richting Moespot en Vollenhoven lopen wordt het al gauw duidelijk dat alle jassen uit kunnen en de pijpen van onze afritsbroek af kunnen.

Helaas voor manlief hij draagt de rugzak ik de camera! Gelukkig zegt hij dat gewicht niet in de jassen maar in het water zit dat we bij ons hebben.

Klik hier voor de foto's van Alida Bosma

Vollenhove is een mooi plaatsje om doorheen te slenteren en de mooie oude huizen en kerken te bewonderen. We letten hierdoor echter niet goed op de route en lopen daardoor helemaal verkeerd. We belanden op het Havezatenpad.  Hierdoor zien we wel de stenen kliffen die in het water liggen, die vroeger zorgden voor het breken van de golven van de Zuiderzee. We lopen 2 km verkeerd en moeten ook weer 2 km terug, maar het weer is goed de omgeving mooi.

Overal om ons heen is het voorjaar. Bloeiend speenkruid, pinksterbloemen, madeliefjes, paardenbloemen en ereprijs in grasland en bermen Op boeren erven bloeien de Peren bomen al en zitten de appelbomen al volop in knop

Even na het mooie Kraggenburg wandelen we door het 60-jarig aangeplante Voorst-Bos. Natuurmonumenten laat het bos zijn eigen gang gaan om zo te bevorderen dat het een bos bad wordt zonder het aangeplante rijtjes patroon.

Onze volgende wandeling gaat over Schokland naar Lelystad. We zijn benieuwd wat die wandeling weer van het nieuwe land laat zien.