Vestingdagen 2018 V02

ELBURG – Woensdag 24 juli zal de eerste van de vijf Elburger Vestingdagen plaatsvinden. De dag start met een kleedjesmarkt, braderie, een zomerconcert en muziek van de Brassband Apeldoorn. ’s Avonds barst het feest los onder leiding van de Feest DJ’s. Op de Vischmarkt vindt hier tussen 20.00 en 23.00 uur een gezellig feest met een divers aanbod muziek plaats.

Ook overdag is het een feestje op de Elburger Vestingdagen. Brassband Apeldoorn verzorgt dan het muzikale programma in de straten van Elburg. De brassband is een muziekvorm waarbij alleen koperen blaas- en slaginstrumenten gebruikt worden. Spectaculaire en dynamische muziek gegarandeerd!

Kleedjesmarkt en braderie

Vanaf 9.00 uur kunnen kinderen tot en met 12 jaar terecht aan de Ledige Stede en de Bloemstraat voor de kleedjesmarkt. De kinderen kunnen hier hun spulletjes verkopen tot 17.00 uur.

De braderie staat opgesteld van 10.00 tot en met 18.00 uur, ook de winkels zijn geopend tot 18.00 uur. In Vesting Elburg kunt u terecht voor een divers aanbod aan winkels en producten. Van pure producten en etenswaren tot mode en interieur; in de stad en op de braderie is het allemaal te vinden.

Beleef Elburg vanaf het water

Elburg staat bekend als vissersstadje, dus hoe beleef je Elburg beter dan vanaf het water? Vaar mee op een authentieke botter of op de rondvaart en bekijk de haven en omgeving vanuit een ander perspectief. Kaarten voor de botter zijn te reserveren bij de kraam aan de haven. Kaarten voor de rondvaartboot zijn verkrijgbaar bij de boot zelf, aan de Havenkade.

Historie

Niet alleen vanaf het water is er veel te zien. De historische binnenstad is één grote bezienswaardigheid. Bekijk de vestingwerken zoals de kazematten, de stadswallen en uiteraard de Vischpoort, maar ook de minder bezochte steegjes zijn een bezoekje waard.

In de diverse musea leert u meer over de cultuur van Elburg. Bezoek bijvoorbeeld Museum Elburg, de Botterwerf of de Smederij en ga terug in de tijd.

Zomerconcerten

Wie nog niet genoeg heeft aan de brassband en de Feest DJ’s, kan terecht bij de wekelijkse zomerconcerten. Tijdens elke vestingdag treedt het Veluws Mannenensemble op in de Grote Kerk in de Vesting. Bij deze zomerconcerten geniet u van negro spirituals, psalmen en geestelijke liederen.

Het concert wordt wekelijks besloten met Vaderlandse liederen. Het zomerconcert begint om 11.00 uur in de Grote Kerk. De toegang is gratis.  

Kijk voor meer informatie over de Vestingdagen op www.winkelvesting.nl.