Foto 1 IMGL0153A Kopie

Dankzij de inzet van vrijwilligers als Jannie van de Streek, Jantje van ’t Hof, Bettie van Hattem, Jannet Lootens, Eip van Loo en Ria Meijboom zijn de acties met de verkoop van kruudmoes en pannenkoeken zéér succesvol verlopen bij het Boerderijmuseum. ”Ik ben zo trots als een pauw op de vrijwilligers van het Boerderijmuseum,” zegt museumvoorzitter Nicolet Hoorn. ”Vooral eind augustus was de omzet super. Toen zijn er ruim 400 pannenkoeken verkocht en maar liefst 200 liter kruudmoes. Echt geweldig!”

Lees meer >

Oud ijzer

De Looschool is een oud ijzer actie begeonnen. Elke dinsdag tussen 9:00 en 18:00 kunt u oud ijzer brengen bij het veld achter de Looschool. Met de opbrengsten van deze actie word het schoolplein vernieuwd. Heeft u nog oud ijzer en wilt u er graag van af? Kom dan langs op dinsdagen aan de Bovenheigraaf 59 op 't Loo.

WGT 20201006

Hebben jullie trouwplannen maar willen jullie graag ideeën, tips en trucs ontvangen om jullie dag de mooiste te maken? Kom dan naar de trouwbeurs Wezep gaat Trouwen op dinsdagavond 6 oktober 2020.

De beste bedrijven uit de trouwbranche uit deze regio zijn aanwezig om een bijdrage te leveren aan jullie bruiloft. Zij geven jullie uitgebreide informatie over hun diensten, geven jullie tips en trucs en hebben leuke beursacties. 

Van 18:30 tot 21:30 staan we klaar om jullie te ontvangen bij Coelenhage in Wezep (Zuiderzeestraatweg 486 ). De toegang is gratis en er is gratis parkeergelegenheid aanwezig. 

Houd onze Facebookpagina in de gaten voor nieuwtjes, informatie en sfeerimpressies over de trouwbeurs https://www.facebook.com/wezepgaattrouwen/

Auto Matrixbord

Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit langs de autoweg N50. In verband met deze werkzaamheden worden delen van de N50 tussen knooppunt Emmeloord en knooppunt Hattemerbroek in beide richtingen afgesloten. De werkzaamheden vinden gefaseerd plaats in verschillende nachten tussen woensdag 2 september en zaterdag 5 september 2020.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met omleidingsroutes en een extra reistijd van ongeveer 20 minuten.

Rijkswaterstaat voert werkzaamheden uit aan de bermen (maaien en snoeien). Daarnaast vinden er herstelwerkzaamheden plaats aan markering en verlichting en kleine asfaltreparaties.

Lees meer >

jeffrey

In de serie 75 Jaar Bevrijding neemt Jeffrey Koerhuis je mee door 75 onbekende verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Samen met historici, musea, ooggetuigen, nabestaanden, schrijvers en verzamelaars probeer ik een duidelijk overzicht van de periode 1930/1945 te geven en daarnaast onjuiste verhalen de wereld uit te helpen.

75 Jaar Bevrijding / Afl. 24. De Deportaties

Tijdens de oorlog zijn meer dan 100.000 mensen in Nederland vanaf en naar Westerbork gedeporteerd. Deze deportaties gebeurden voornamelijk met treinen, waarbij ook de NS nauw betrokken was.

Lees meer >

alles

WEZEP -  Ben jij 12 jaar of ouder en heeft je vader of moeder psychische problemen en/of een verslaving? Het kan heel goed zijn dar je daar mee worstelt. Vind je het fijn om er meer over te horen of er over te praten met andere die hier ook mee te maken hebben? of wil je graag tips hoe je met je situatie om kun gaan? Dan is de training ‘alles op zijn kopp’ van het CJG iets voor jou.

Tijdens de training kun je andere jongeren met dezelfde ervaringen ontmoeten en je verhaal delen. Je krijgt informatie en tips over hoe om te gaan met de situatie. Het praten wordt afgewisseld met leuke activiteiten. VOOR WIE? De KOPP/KVO training is voor jongeren van 12 jaar en ouder, met een vader/moeder met psychische problemen en/of een verslaving.

Lees meer >

foto ernst liggend

ELBURG - Het aantal kwetsbare personen dat woont in de meest kwetsbare wijken neemt toe. Uit vervolgonderzoek* van Andersson Elffers Felix in opdracht van branchevereniging van woningcorporaties Aedes blijkt dat kwetsbare bewoners in een eerder stadium specialistische zorg vanuit de Wmo nodig hebben. Vroegtijdige signalering van problemen is nodig. Volgens de onderzoekers ontbreekt deze ‘waakvlamfunctie’ in het huidige zorgsysteem echter te vaak. Ook MEE Veluwe pleit voor het verder naar voren trekken van deze inzet op preventie. Daarom wil zij op lokaal niveau samen met betrokken  partijen aan de slag om zelfstandig wonen in een complexere samenleving mogelijk te maken voor kwetsbare mensen.

Lees meer >

ijs

Het is warm vandaag. En het wordt nog veel warmer de komende dagen. Voor veel mensen betekent dat genieten op het strand of in de tuin. Voor anderen is het niet zo fijn en voor groepen kwetsbare mensen brengt het hete weer zelfs risico’s met zich mee. Daarom activeert het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  vanaf 6 augustus 2020 het Nationaal Hitteplan. Ook geldt er een smogwaarschuwing. Extra opletten kan gezondheidsproblemen door het warme weer beperken.

Lees meer >

Orgelconcerten Grote Kerk Elburg zomer 2020

ELBURG - Op de woensdagavonden zullen er op het beroemde Quellhorst orgel concerten gegeven worden. In deze Corona-tijd zal er een beperkte capaciteit zijn maar de concerten zullen wel doorgang vinden. Op woensdag 29 juli wordt het orgel bespeeld door Wilbert Magré. Aanvang van het zomerconcert 20:00 uur. Toegangsprijs is € 7,00 per persoon; kinderen onder begeleiding gratis. Volledige programma's zijn vanaf 19.30 uur verkrijgbaar aan de kerk. Let op: Inschrijven is verplicht! Dit kan via orgelconcertelburg@yahoo.com of via 06 - 31170742

De Akker Gevoel voor gezondheid

WEZEP - Afgelopen week hebben alle leden van “FysioSport de Akker” een Nieuwsbrief ontvangen.

Vanaf 8 juni gaat De Akker starten met verschillende buiten activiteiten in Elburg, Wezep en Oldebroek.

Er kan gekozen worden voor:

Lees meer >

Peuter-kleutergym Goed Bezig Oldebroek

 

1384

OLDEBROEK - De Stichting Vrienden van Het Baken zet zich, samen met de vakgroep Welzijn en Informele Zorg van Het Baken in om in alle huiskamers voor bewoners van Het Baken met dementie een Wonderfoon te plaatsen. Samen hebben zij het project “WONDERFOON”’ omarmt.

 

Isala entree

ZWOLLE - Tijdens de feestdagen zijn er enkele aanpassingen in de bezoek- en openingstijden van Isala  

Feestdagen

  • 25 en 26 december
  • 1 januari

Lees meer >

kerst pauluskerk9451.jpg 2019

GELUK

HATTEMERBROEK - Op dinsdag 19 november staat de laatste Business Club avond van 2019 gepland. Er is een bijzondere spreker gevraagd om voor de club en haar leden een inkijk te geven in haar activiteiten. Marjolein de Jong komt naar Hattemerbroek, waar Thereca deze avond gastheer is. Ondernemers die dit verhaal willen horen en mede-ondernemers willen ontmoeten zijn hartelijk welkom bij Thereca aan de Rendementsstraat 21 in Hattemerbroek. Vanaf 19.30 start de inloop. Om 20.00 uur wordt de bijeenkomst geopend. Rond 22.00 uur  eindigt de avond. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Patrick Visch via 06-1244 8821 of patrick@businessclubnv.nl

aangepaste dienst

luther

HATTEMERBROEK - Op  zondag 27 oktober wordt in 'De Hoeksteen' te Hattemerbroek een themadienst 'Kerkhervorming' gehouden. In deze dienst is ds. D. Dekker uit Putten de voorganger. Medewerking wordt verleend door seniorenkoor 'De Beukelaar' uit Wezep onder leiding van dirigent Henry van der Maten. De dienst begint om 09.30 uur. Iedereen is van harte welkom!

tafeltje

OLDEBROEK -  De inwoners van de gemeente Oldebroek die niet meer in staat zijn om voor een warme maaltijd te zorgen, kunnen in aanmerking komen voor een warme maaltijd van Tafeltje Dekje. Door de vrijwilligers van SWO worden de maaltijden op maandag t/m vrijdag rond 12.00 uur bezorgd. Voor het weekend en de feestdagen kan men ook koude maaltijden mee bezorgd krijgen. Aan de bezorging is ook de signaleringsfunctie gekoppeld; dat wil zeggen dat de bezorgers kunnen waarnemen hoe het met de gebruiker gaat en zo nodig actie daarop kunnen (laten) ondernemen.

Lees meer >