vonk oldebroek 085

OLDEBROEK - Op 2 juli vlogen de vonken er af. Tijdens een spetterende bijeenkomst zijn de prijzen uitgereikt aan de winnaars van De Vonk van Oldebroek! Er waren 10 plannen om op te stemmen. In de afgelopen weken konden de inwoners van Oldebroek stemmen op het beste plan. Hier kwamen de winnaars uit. Burgemeester A. Hoogedoorn reikte de prijzen uit aan deze winnaars. De eerste prijs ter waarde van € 2.900,- ging naar Beach Soccer Toernooi in Oosterwolde, de tweede prijs ter waarde van € 3.000,- naar Jeugd bij Elkaar in Wezep/Hattemerbroek, de derde prijs ter waarde van € 2.250,- naar Buurthuisje in Oosterwolde, de vierde prijs ter waarde van € 3.000,- naar Tienerhonk in Oldebroek en de vijfde prijs ter waarde van € 4.750,- naar Utopie in 't Loo. De winnaars van de 6e tot en met de 10e prijs mochten een VVV-bon in ontvangst nemen.

 

Kijk HIER voor een fotoreportage van Jan van de Pol

De prijzen zijn beschikbaar gesteld door de gemeente Oldebroek en het VSB Fonds. Het project is ondersteund door Spectrum, partner met elan en door Nummer-13. Onder het genot van een hapje en een drankje, muziek en een circusact werd een toast uitgebracht op de winnaars. De gemeente Oldebroek omarmt de filosofie van De Vonk. Zij gelooft erin dat mensen volop Ideeën en capaciteiten hebben om opgroeien in de buurt een stuk leuker te maken en dat de mensen tot actie aangezet kunnen worden. Het stimuleren van positieve initiatieven verbindt mensen en vanuit verbinding ontstaat een betere samenleving. Samen leven is samen doen!

Burgemeester A. Hoogedoorn voegt toe: 'ook passen deze projecten binnen Oldebroek voor Mekaar. De samenleving wordt gevormd door alles en iedereen. Samen zijn we verantwoordelijk voor een prettige leefomgeving. Daarin heeft u als bewoner ook een rol in uw eigen buurt of straat. Met de wedstrijd 'De Vonk van Oldebroek' willen we deze rol versterken. Deze initiatieven kunnen wonen en leven in uw wijk prettig maken, zodat u en uw medebewoners prettig samenleven.' Kijk voor meer informatie op www.devonkvanoldebroek.nl

De plannen

Beach Soccer Toernooi in Oosterwolde: eerste prijs ter waarde van € 2.900,-

Contactpersoon: Ozlem van der Kubbe

Iedereen kent de sport voetbal, zeker in Oosterwolde. Maar voetbal op het strand is niet alledaags in Oosterwolde. Wij organiseren een toernooi voor alle leeftijden. Jong en oud. Doel is om zoveel mogelijk inwoners van Oosterwolde mee te laten doen en met elkaar een gezellige en sportieve week te hebben. Het toernooi wordt gespeeld op vier avonden en wordt afgesloten met een gezellige avond met muziek etc. Trekker van dit evenement is het 1e vrouwenteam van VSCO. Zoveel mogelijk burgers uit Oosterwolde zullen ingezet worden als vrijwilliger voor het realiseren van dit alles.

Jeugd bij Elkaar in Wezep/Hattemerbroek: tweede prijs ter waarde van € 3.000,-

Contactpersoon: Annet van Dijk

Noord Veluwe Boys stelt haar accommodatie beschikbaar voor alle jeugd. Veel vrijwilligers zetten zich in op de woensdagmiddagen om de jeugd een positieve vrije tijdsbesteding te bieden. Jeugd bij Elkaar wil een jaarlijks terugkerend evenement gaan organiseren waarbij voor alle jeugd iets aangeboden wordt: darttoernooien, dartclinics, tutteldagen voor de meisjes, pedicures, kappers etc. Het evenement gaat over twee dagen. Doel is ook om de jeugd te leren evenementen te organiseren met en voor elkaar, verantwoordelijkheid te leren en samen te werken.

Buurthuisje in Oosterwolde: derde prijs ter waarde van € 2.250,-

Contactpersonen: Martine en Maud

Een plek waar kinderen/tieners wekelijks bij elkaar kunnen komen om gezellig bezig te zijn: te knutselen, te creatieven. Ook volwassenen zijn hierbij van harte welkom.

Tienerhonk in Oldebroek: de vierde prijs ter waarde van € 3.000,-

Contactpersoon: Martine van der Weg

Een plek voor jongeren/tieners in Oldebroek waar ze wekelijks/dagelijks elkaar kunnen ontmoeten in een positieve en veilige sfeer/omgeving. Een plek waar je leuke dingen kan doen, een praatje kan maken, waar je gewoon mag zijn: een soort van 2e thuis.

Utopie in 't Loo: vijfde prijs ter waarde van € 4.750,-

Contactpersonen:Kim Bruijnes en Greetje Schoonhoven

Maandelijks met en voor jongeren activiteiten organiseren waarbij jongeren positieve ervaringen opdoen. Samen leven, samen doen. Jong en oud werken samen in dit project en leren van elkaar. Met elkaar iets opbouwen, een leuke zorgzame samenleving ontwikkelen.

De plannen 6 t/m 10 mochten een VVV-bon in ontvangst nemen

6. Fietscrossbaan in Wezep, contactpersonen Sebastian en Annemijn Praas

7. Activiteitenveldje in Wezep, contactpersoon P. van Wieringen

8. Fietscrossbaan in Oldebroek, contactpersoon Helmi Buitenhuis

9. BMX baan in 't Loo, contactpersoon Dirk Fobbe

Multifunctioneel veldje in Wezep, contactpersoon Ruby Scholten

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment