HATTEMERBROEK  - Tijdens de 'week van het water' laat de Brandweer in Hattemerbroek op vrijdagavond, 11 juli tussen 19:00 en 21:00 uur veel van hun werk zien. Maar meedoen mag ook! Natuurlijk zijn er een paar activiteiten met water, zoals het 'spuithuisje', waar bezoekers vlamborden omver mogen spuiten met de brandslang. Nog moeilijker is een spel waarbij met de slang een bal over een parcours gestuurd moet worden.

Voor de durfals staat er een container die met rook gevuld wordt. Daar kun je, uiteraard onder begeleiding van de brandweer, ervaren hoe lastig het is om – met ademlucht op - je weg te vinden in een donkere ruimte.

Verder staat de hoogwerker er (behalve als die ingezet moet worden), zodat je het dorp eens vanuit een ander gezichtsveld kunt bekijken, en laat een berger zien wat er bij komt kijken als een voertuig bij een ongeval betrokken is geraakt.

Ook is er natuurlijk een brandweerwagen, en – waarschijnlijk – zelfs een brandweerwagen van Defensie, speciaal geschikt om een (natuur)brand te blussen vanaf het dak.

Tot slot geeft de brandweer allerlei informatie over 'brandveilig wonen', want voorkómen van brand heeft de hoogste prioriteit, ook voor de brandweer! Alles vindt plaats op het terrein van de brandweerkazerne, aan de Middeldijk 1.

Ook zijn er in het weiland naast de brandweergarage andere activiteiten. De klompenmaker geeft een demonstratie klompen maken, er worden schapen geschoren, en voor de kinderen is er een springkussen.

Parkeren

Voor parkeren kunt u de borden volgen: Zuiderzeestraatweg richting Zwolle, op de rotonde linksaf, volg de Duurzaamheidsstraat, dan op het viaduct linksaf, u bent dan op de Middeldijk. Na de bocht links in het weiland parkeren. De fietsers kunnen vanaf de Zuiderzeestraatweg de Middeldijk oplopen en hun fietsen links op het grind stallen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment