ShowImage

OLDEBROEK - De zomer is in aantocht, voor jongeren een moment waarop ze eerder in de verleiding kunnen komen om alcohol te drinken. Als ouder wil je niet dat je kind al op jonge leeftijd met alcohol in aanraking komt. Op www.hoepakjijdataan.nl vindt u meer informatie en tips. Blijf consequent. Ook als uw kind naar een festival, evenement, examenfeestje of voor het eerst zonder ouders op vakantie gaat, is het belangrijk dat u consequent regels blijft stellen. U wilt toch ook dat uw kind met een gezond stel hersens opgroeit?

Verder geldt sinds 2013 de regel dat jongeren onder de 18 jaar, die alcohol bij zich hebben, strafbaar zijn en een boete kunnen krijgen. De leeftijd voor kopen en bezit is 18 geworden, wegens het uitgaansgeweld en opnames in ziekenhuizen (comazuipen) en bovendien de schadelijkheid van alcohol op de hersenontwikkeling van jongeren.

Enkele tips
· Spreek van te voren af dat uw kind tijdens het examenfeest, festival of op vakantie niet drinkt.
· Examenfeest thuis? Maak samen met uw kind alcoholvrije cocktails. Kijk voor leuke ideeën op www.happydrinks.nl
· Blijkt dat uw kind bij thuiskomst toch gedronken heeft, bespreek dit dan de volgende dag op een rustig moment. Geef duidelijk aan dat u niet wilt dat uw kind drinkt.

Dit is een artikel in het kader van de gemeentelijke inzet om het alcoholgebruik van de jeugd te matigen, samen met andere gemeenten, politie, Halt, IrisZorg, Tactus, GGD Noord- en Oost-Gelderland en plaatselijke partners.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment