marloes

OLDEBROEK - 19 februari 2016 is het zo ver, dan gaat Marloes Nagelhout in haar eentje voor drie maanden naar Uganda, Afrika. Sinds een paar jaar droomt ze ervan om vrijwilligerswerk te gaan doen in een ontwikkelingsland en een maand geleden hakte ze de knoop door. Nu is ze met veel enthousiasme bezig met het inzamelen van geld voor het project! Om geld in te zamelen heeft ze o.a. met d’ Olde Dreiput in ’t Loo een winactie opgezet!

Het project

Marloes: ‘Via de stichting Be More heb ik mijn vrijwilligerswerk in Uganda geboekt. Het project waar ik ga helpen heet Lwengo Nakyenyi. Lwengo zet zich met verschillende programma’s in voor alle lagen van de bevolking, om een einde te maken aan de heersende armoede in dit gebied. Ze bieden mensen de middelen om op eigen benen te gaan staan. Van scholen, waar honderden kinderen dagelijks les krijgen, tot basisbehoeften als schoon water, voedselzekerheid tot programma’s voor bewustwording, bijvoorbeeld over hiv/aids. In totaal bereikt Lwengo met haar werk bijna 10.000 mensen!’

‘Als vrijwilliger help je de lokale medewerkers met het opzetten en uitvoeren van allerlei activiteiten. Je helpt op de basisschool en de kinderdagopvang door Engels, rekenen en bijvoorbeeld life skills aan te leren. Ook helpen vrijwilligers met het geven van voorlichting over bijvoorbeeld hiv/aids, gaan ze mee op huisbezoeken en helpen ze met de aanleg van watertanks,’geeft Marloes aan.

marloes2

Donaties

Om zoveel mogelijk geld in te zamelen is Marloes bezig met het verkopen van wensarmbandjes (zie foto), heeft ze een winactie in samenwerking met d’ Olde Dreiput in ’t Loo en staat ze 18 december met een kraampje op de kerstmarkt van Mappa Mondoin Wezep. Via haar facebookpagina: www.facebook.com/vrijwilligerswerkuganda kunt u ook meedoen aan deze acties en blijft u tevens op de hoogte van alles.

Heeft u altijd al eens een goed doel willen steunen waarbij u zeker weet dat uw donatie ook echt terecht komt bij de mensen die hulp nodig hebben? Dan zit u hier goed! Over een deel van de donaties die Marloes ontvangt mag zij ter plekke meebeslissen over wat ermee gebeurd. Dit werkt als volgt:

- 50% van het geld dat ik inzamel, wordt overgemaakt naar het project. Dit geld mag ik in overleg met het project besteden.

- 40% van het geld is ook voor het project bestemd, maar dan voor grotere doeleinden op de langere termijn. Dit geld komt in het fonds van het project.

- 10% die overblijft, is nodig voor Be More om de sponsoring te ondersteunen in de vorm van materiaal, rapportages, advies en controles.

Door veel te werken met vrijwilligers houdt Be More de kosten laag, zodat de projecten maximaal kunnen profiteren van de hulp van donateurs. Via de weblog www.marloesnagelhout.be-more.nl kunt u volgen waar uw donatie aan besteed wordt. Daarnaast is stichting Be More door de belastingdienst erkend waardoor donaties fiscaal aftrekbaar zijn. Al het geld dat ik ophaal gaat naar het project Lwengo en is niet om eigen kosten te dekken.

Als u het project van Marloes wilt steunen, kunt u ook een donatie overmaken via de bank. De gegevens zijn: NL 17 RABO 0121 7742 28 t.n.v. Stichting Be more o.v.v. Marloes Nagelhout (het is erg belangrijk dat u haar naam erbij zet, zodat het geld ook echt bij haar project terecht komt).

Als u aan het project doneert (d.m.v. rechtstreekse donatie, kopen van armbandje e.d.) maakt u direct kans op een dinerbon t.w.v. 20 euro te besteden bij d’Olde Dreiput in ’t Loo! Ook kleine bedragen zijn zeer welkom. Als u kans wilt maken op de dinerbon, moet u verder een mail sturen naar marloesnagelhout@live.nl met uw telefoonnummer, zodat Marloes contact met u op kan nemen als u wint.

U kunt meedoen tot 14 februari en de winnaar maak ik maandag 15 februari 2016 bekend! Alvast heel erg bedankt, ook namens Lwengo!

Woensdag 9 december was Marloes te gast bij LocoFM om haar verhaal op de radio te vertellen, hierbij de link als u dit wil beluisteren. 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment