Poster Run for JoyceOLDEBROEK - Volgende week, zaterdag 5 juli, vindt de tweede editie plaats van dit hardloopevenement bij Boomkwekerij Hoekert. Een prachtig groen loopparcours, Chinese afstanden met een gong als startschot en in beweging zijn voor een goed doel. Dat zijn de ingrediënten voor de 2e editie van het hardloopevenement Run for Joyce.

De voorinschrijving om aan het evenement deel te nemen loopt nog door tot 3 juli aanstaande.

Het overzichtelijke parcours leidt over brede verharde paden en is omgeven door duizenden bomen en kleurrijke heesters. Ook vangt de loper een glimp op van het uitgestrekte groene polderlandschap.

Er kan gekozen worden uit drie verschillende afstanden, namelijk 15 li (9,7 km), 10 li (6,4 km) en een kidsrun van 1 li (644 meter). De li is een lengtemaat dat zijn oorsprong kent in China. Het startschot bij deze afstanden zal luid klinken middels een Chinese gong. De Chinese elementen in dit evenement hebben te maken met het achterliggende doel waar deze dag voor gelopen wordt. De opbrengst wordt namelijk gebruikt ter ondersteuning van gehandicapte weeskinderen in een grote stad in China. Vanwege de 1-kind politiek worden er nog altijd kinderen verstoten. Zonder ouders en vaak op straat te vondeling gelegd, hebben zij geen uitzicht op een normale toekomst. Het project dat ondersteund wordt, biedt uitkomst voor deze kinderen.

Het evenement wordt georganiseerd door Stichting Run for Joyce. Het bestuur, bestaande uit vijf enthousiaste leden, zijn allemaal persoonlijk verbonden met het doel waarvoor gelopen wordt. Als ambassadeur van de stichting is atleet André Plette bereid gevonden. Hij won vorig jaar de 15 li. Het startschot met gong wordt gegeven door o.a. Rene Ruitenberg en wethouder Carlo van Dijk. Ook dit jaar zal speaker Jan de Bekker het geheel aan elkaar praten. Daarnaast zal een groot aantal vrijwilligers helpen om het evenement tot in de puntjes te verzorgen.

Iedere loper krijgt een blijvende herinnering meer naar huis. Ook zal er op het terrein van Hoekert voldoende vertier aanwezig zijn. Er is een springkussen voor kinderen, voor koffie/thee en wat lekkers wordt gezorgd en zijn er meerdere standjes aanwezig die o.a. informatie geven over stichting Run for Joyce en de mogelijkheid om bijvoorbeeld een kindje in China te sponsoren.

Bent u enthousiast geworden en wilt u ook deelnemen aan de 2e editie van Run for Joyce? Of bent u benieuwd naar het project in China dat hiermee ondersteund wordt? Gaat u dan naar de website www.runforjoyce.nl. Inschrijven kan tot en met 3 juli.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment