hoeve

WEZEP - Gelderland heeft honderden mooie boerenerven. Boerenerven horen bij het landschap en bepalen de streekidentiteit. Om hiervoor aandacht te vragen organiseert Boeren-Erf-Goed-Gelderland de verkiezing Gelders Boerenerf van het Jaar 2014. Boeren-Erf-Goed-Gelderland is een initiatief van Stichting Landschapsbeheer Gelderland, het Gelders Genootschap en het Gelders Erfgoed. Op 26 juni zijn door een vakjury uit negen aanmeldingen de vijf mooiste boerenerven geselecteerd. Nu is het de beurt aan de inwoners van Gelderland. Vanaf 1 juli kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete boerenerf via www.boerenerfgoedgelderland.nl. Welke boerderij verdient volgens u de titel Gelders Boerenerf van het Jaar 2014?

Ligt het mooiste Gelderse boerenerf in de Achterhoek, op de Veluwe of in het Rivierengebied? Oordeelt u zelf. De genomineerde boerenerven voor de verkiezing van het 'Gelderse Boerenerf van het Jaar 2014' zijn:

-Hoeve op Vollenhof te Wezep

-Den Ouden Dijk te Herwijnen

-Landgoed Eppink te Aalten

-De Kranenburg te Kranenburg

-'t Harkel te Winterswijk-Woold

Het complete plaatje

De jury heeft gekeken naar het complete plaatje van de aangemelde boerenerven, bestaande uit gebouwen, beplanting van het erf en beplanting die aansluit op het omringende landschap. De genomineerde vijf erven werden het mooist bevonden. De keuze is nu aan het publiek. Tussen 1 juli en 15 september kan iedereen op zijn of haar favoriete erf stemmen via www.boerenerfgoedgelderland.nl. De drie boerenerven met de meeste publieksstemmen worden bezocht door een vakjury die hieruit het Gelders Boerenerf van het Jaar 2014 kiest. Op 22 november 2014 maakt zij tijdens een feestelijke bijeenkomst de winnaar bekend.

Prijzen

Het doel van deze verkiezing is aandacht voor boerenerven in het Gelderse landschap. De verkiezing is ook op facebook (www.facebook.com/BoerenerfgoedGelderland) te volgen. Like uw favoriete boerenerf daar en laat iedereen weten dat u de Gelderse boerenerven een warm hart toedraagt. Onder de stemmers en likers zal een leuke prijs worden verloot. Voor de eigenaren / aanmelders van de drie laatst overgebleven boerenerven is er een verrassing! Het winnende boerenerf krijgt een prachtige prijs en ontvangt een eervol schild.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment