P1050895

WEZEP - Op woensdagavond 25 juni hebben zo'n 50 ondernemers de workshop 'Maak je concurrent onbelangrijk' bijgewoond in Partycentrum Coelenhage te Wezep. De workshop werd georganiseerd door Marius Woldberg en Sander Polman van Kennispoort regio Zwolle. Sander gaf in zijn presentatie aan dat uit onderzoek is gebleken dat in de jaren 2007-2010 slechts 10% van de bedrijven in Nederland een structurele groei heeft laten zien, terwijl meer dan 60% van de bedrijven is gekrompen. Hoe kun je als ondernemer in een verzadigde markt groeien? Door je concurrent onbelangrijk te maken!

Kjjk HIER voor een fotoserie van Bert Michelsen

Twee hoofdzaken zijn van belang om te kunnen groeien:

· Focus

· Innoveren

Focus houden is keuzes maken en niet denken dat je als ondernemer in alles het beste bent. Zorg dat je de beste partij wordt in een specifiek segment of in een specifieke tak van sport.

Innoveren is niet alleen (be)denken, maar vooral doen. Innoveren moet waarde creëren en zorg daarbij dat je vanuit de behoefte van de klant communiceert. Verval niet in allerlei technische termen, maar los een probleem van de klant met jouw product of dienst op.

Na de presentatie van Sander vertelde Hans te Siepe van Brimos Duurzame Energie BV te Hattem hoe hij in de afgelopen jaren bezig is geweest met innoveren. Hij heeft zich gefocust op duurzame energievoorziening voor situaties waarin nu aggregaten op dieselbrandstof worden gebruikt. Uit zijn presentatie kwam naar voren dat innoveren ook een ontdekkingsreis is én het belangrijk is om een helder ideaal voor ogen te houden. Doorzettingsvermogen is zeker nodig!

Na de presentaties werden ervaringen gedeeld door de ondernemers in groepen van 6. Aan de hand van een bedrijfsmodel werd gesproken hoe je als ondernemer op een andere manier waarde creëert door een nieuw verdienmodel te bedenken. Hoe kun je jouw concurrent hierdoor onbelangrijk maken?

Jan Smit, voorzitter van de Bedrijvenkring Oldebroek, sloot de inspirerende avond af door de inleiders hartelijk te bedanken. Vervolgens werd nog ruimschoots nagepraat en genetwerkt door de aanwezigen. De gezamenlijke bedrijvenkringen zien terug op een geslaagde avond!

Bent u geïnteresseerd in de presentatie van Kennispoort regio Zwolle? Stuur een mail naar info@bedrijvenkringoldebroek.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment