OLDEBROEK - Bijna zomervakantie. Luieren en misschien wel lekker lezen, heerlijk! Om het lezen extra leuk te maken is er iedere zomer het Leesprogramma van de bibliotheek Noord-Veluwe. Dieren zijn het thema van het Leesprogramma voor dit jaar: Beestachtig! Lekker lezen over dieren. Dieren zijn leuk en ze zijn overal om ons heen, iedereen komt er mee in aanraking. Alle dieren komen aan bod, van groot tot klein, van dichtbij tot ver weg. Ook is er aandacht voor vriendschap met dieren, reddingsacties voor dieren, fantasie- en knuffeldieren en uitgestorven dieren. Het Leesprogramma Beestachtig! laat kinderen kennismaken met al die mooie, leuke, spannende en grappige boeken die er in de bibliotheek over dieren zijn.

Kinderen van 4 – 12 jaar kunnen aan het leesprogramma meedoen van 1 juli tot 1 oktober 2014.

Meedoen is eenvoudig: in de bibliotheek krijgen de kinderen een deelnemerspas, er kan een leuk boek worden uitgezocht van de speciale tafel met boeken over het thema "Beestachtig! Lekker lezen over dieren!" en na het lezen van het boek krijgen de deelnemers een sticker in het pasje. Als er 5 boeken over het thema gelezen zijn is het pasje vol en mag er een cadeautje worden uitgezocht.

Jezelf tijdens de vakantie verliezen in een spannend of juist grappig boek, is voor veel kinderen pure ontspanning. Maar het is ook nog eens goed voor kinderen om door te lezen tijdens de vakantie. Niveauverschillen tussen kinderen ontstaan namelijk voor een groot deel tijdens de vakantieperiode. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die niet lezen tijdens de zomervakantie in niveau gelijk blijven of zelfs achteruit gaan, terwijl kinderen die veel lezen na de vakantie een hoger leesniveau hebben.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment