OLDEBROEK - Is je tiener aan het experimenteren met alcohol en vraag je je af hoe je hiermee moet omgaan? Heb je regelmatig heftige discussies met je tiener?Of heb je vragen over hoe je jouw tiener kunt helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen? Het opvoeden van een tiener is niet altijd een makkelijke klus. Als ouder kun je daar wel handvatten bij gebruiken. Tijdens de Tienercursus Positief Opvoeden voor ouders komen 17 vaardigheden aan bod. Afhankelijk van de vraag die jij hebt, kun je bepalen met welke opvoedingsvaardigheden jij thuis aan de slag wilt gaan.

De Tienercursus Positief Opvoeden bestaat uit vijf groepsbijeenkomsten met andere ouders en drie telefonische gesprekken. Afsluitend vindt er nogmaals een groepsbijeenkomst plaats. Tijdens de groepsbijeenkomsten wordt gebruik gemaakt van een DVD met filmpjes uit de praktijk die bijvoorbeeld laten zien waarom tieners zich op een bepaalde manier gedragen.

Tienercursussen zijn gratis en worden regionaal aangeboden en (vaak) gegeven in het CJG. De eerstvolgende training voor ouders van tieners zal in het najaar 

georganiseerd worden.
Ook op de website van het CJG staat het cursusaanbod vermeld.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment