mtto14 0026

OOSTERWOLDE - Zaterdagmorgen ronkten in de vroege ochtendstond al de eerste motoren in Oosterwolde. Traditioneel op de zaterdag die vooraf gaat aan TT Assen wordt in Oosterwolde een regionale motortoertocht georganiseerd. Het uitzetcomité, dat dit jaar bestond uit Gijs van de Weg, Dies Klompmaker, Edwin Grootenhuis en Dries Spijkerboer, had een fantastische route uitgezet. Tot 08.45 uur konden de deelnemers zich inschrijven in Dorpshuis De Heerdt in Oosterwolde. Zo'n 260 motoren streken neer in Oosterwolde en met de duopassagiers erbij stond de teller op 272.

Kijk HIER voor een fotoreportage van Dries van Dijk

Klokslag 9 uur vertrok de enorme stoet vanuit Oosterwolde. In alle straten stonden de inwoners rijen dik om de glimmende machines uit te zwaaien. Eerst richting de Zande om vervolgens via Zwolle richting Hasselt te koersen. Door de Weerribben kwam men aan op de parkeerplaats van de voetbalvereniging Steenwijkerwold waar de eerste tussenstop was en koffie werd gedronken. Daarna ging men verder naar het Noorden en kwam men via vele onbekende en slingerende wegen aan in Zeijen waar de plaatselijke kroeg een overheerlijke en gevarieerde maaltijd klaar had staan. Met gevulder buiken en zichtbare tevreden gezichten werd weer afgezakt naar beneden en koerste men verder via wegen met heel veel bochten. De grote stoet mocht warme belangstelling genieten van de vele toeschouwers langs de weg die natuurlijk niet dagelijks zo'n enorme groep motoren voorbij ziet komen. Bij Meppel werd opnieuw gestopt voor een verfrissing. Daarna de laatste etappe richting Oosterwolde.

Met een paar kleine valpartijtjes en een lekker band ziet de organisatie terug op een fantastische motordag Oosterwolde 2014. Na afloop regenden het complimenten over de organisatie, de route en de gehele verzorging onderweg. Moe en voldaan kan de motor weer gewassen worden en in de garage geparkeerd worden in afwachting van een volgende rit. Maar eerst maakt motorminnend Nederland zich eerst op voor de voetbalwedstrijd van Nederland maandagavond en dan natuurlijk op naar TT Assen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment