WEZEP - De van Limburg Stirum Korpsen zijn de meest bekende show- en fanfarekorpsen uit de regio Zwolle en Gelderland. Met onze korpsen bieden wij muziekplezier van jong tot oud. Iedere liefhebber van muziek kan bij de vLS Korpsen terecht om een instrument te leren spelen, maar ook voor muzikanten met enige jaren speelervaring is het mogelijk om door te stromen naar een hoger muzikaal niveau. Met de junioren en senioren worden wervelende shows bedacht en gemaakt en zij vertonen al marcherend hun muzikale kunsten. Maar ook de muziekliefhebber die liever zittend wil spelen, krijgt de mogelijkheid om mee te spelen met het podiumorkest.

Verrassend
Met de keuze van de muziek en shows  wil men een groot publiek verrassen. Er wordt dan ook gekozen voor moderne muziek en vernieuwende elementen. Dat  wordt gebracht op een stijlvolle manier. Want ook dat is waar de van Limburg Stirum Korpsen staan. De marsen en shows zoals 'Wicked', 'Little shop of horrors' en 'Voices' zijn daar voorbeelden van. Ook de nieuwe shows bevatten deze kenmerken. Op die manier wordt gewerkt aan het behoud van de toppositie onder de showbands.

Jong van geest

Het is een jonge en frisse club. Dat betekent niet dat je per definitie een jonge leeftijd moet hebben om bij er te musiceren. Je moet vooral jong van geest zijn om lekker bezig te zijn met muziek. Het biedt pure ontspanning en fun. de vLS korpsen zijn daarom landelijk en regionaal een levendige, energieke verschijning en een graag geziene gast. Het publiek komt vaak ogen en oren tekort!

Één grote familie
Eén enkel individu maakt nog geen korps. Samen wordt muziek gemaakt en zijn zij sterk. Enthousiasme is wat de leden bindt, krachtig en sterk maakt. Het groepsgevoel is dan ook sterk waarbij rekening wordt gehouden met ieder individu. Het 'samen sterk' gevoel uit zich door de eigen muziekopleiding, de commissies en de inzet van diverse leden om de vereniging in stand te houden. Daarbij is ruimte voor gezellige evenementen in het clubgebouw, maar ook de after party's na de optredens, die vaak spontaan ontstaan.

Nieuwe website
Na enige voorbereiding heeft de vLS Korpsen een nieuwe website. Een actieve en enthousiaste PR-commissie zorgde voor de uitwerking van het concept. En voor de website werd een sponsor bereid gevonden om te voorzien in de middelen. Vanaf nu is het nog leuker geworden om de vLS Korpsen te volgen.

Deze is actueel en dynamisch
De nieuwe homepage van de vLS geeft in één oogopslag een overzicht van alle korpsen, het bevat de meest actuele nieuwsberichten en een overzicht van alle geplande optredens. Verder is het direct zichtbaar voor iedere bezoeker wat je op de website kan doen: zo zijn de shows en de vLS korpsen te boeken voor taptoes, evenementen, optredens, parades, etc. Maar ook kun je nu eenvoudig 'lid worden' of 'donateur worden'. Door gebruik te maken van het vele foto- en filmmateriaal is er veel meer op de site te beleven, een aanrader voor muziekliefhebbers en potentiële leden.

Lekker op de bank
De website van de vLS Korpsen is technisch helemaal up-to-date en kan eenvoudig bediend worden. De website past zich moeiteloos aan ieder apparaat aan: laptops, tablets, vaste computers, telefoons, etc. Het volgen van de vLS Korpsen is dan nu nog leuker geworden en kan eenvoudig vanaf de bank.

www.vlskorpsen.nl
Jarenlang was www.vlsband.nl het vertrouwde internetadres. Nu maakt dat adres plaats voor www.vlskorpsen.nl. De vLS Korpsen hebben meer te bieden dan de Jong vLS Band en de vLS Band. Ook kunnen muziekliefhebbers terecht voor het podiumorkest, maar ook beginnende muzikanten kunnen starten met blokfluit spelen of met een ander instrument. Men biedt muziekplezier van jong tot oud op www.vlskorpsen.nl .

Waar kunt u de vLS korpsen nog zien dit jaar
Jaarlijks treden zij in Nederland en daar buiten op tijdens diverse optochten, taptoes en andere evenementen.

Ook verzorgen we veel optredens in de regio. Denk aan de avondvierdaagse, Koningsdag en diverse optochten.

Dit jaar staan de volgende optredens nog op het programma:

22-05 Avondvierdaagse Wezep

24-05 Taptoe Mierlo

07-06 Open Nederlands Kampioenschap jeugdkorpsen in Vlissingen

28-06 Nederlandse Veteranendag in den Haag

18-07 Wandelvierdaagse Nijmegen

30-08 Bloemencorso en taptoe in Vollenhoven

06-09 Streetparade in Emmer Compascuum

20-09 Taptoe Oosterbeek

25-10 Muziekfestijn Wezep

21-11 Sinterklaas intocht in Zwolle

Voor meer informatie over deze of andere optredens kijk je op: www.vlskorpsen.nl

Lid worden

Nieuwe leden zijn altijd welkom. Bent u geïnteresseerd in het spelen van een instrument bij één van onze korpsen? Of misschien wilt u één van uw kinderen aanmelden? Via het formulier op de website of lidworden@vlskorpsen. kunt u uw voorkeuren en wensen aangeven en kenbaar maken. Men neemt zo snel mogelijk contact met u op.

Informatie

Voor meer informatie over de van Limburg Stirum Korpsen kijkt u op: www.vlskorpsen.nl of kijk eens op onze Facebookpagina of volg ons via Twitter.

Natuurlijk is het ook mogelijk om één van de repetities te bezoeken. U bent van harte welkom aan de Zeuven Heuvels 20 in wezep.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment