OLDEBROEK - Helpt u het Rode Kruis helpen? Tientallen vrijwilligers gaan in de week van 14 tot en met 20 juni met de collectebus op stap in de gemeenten Elburg en Oldebroek. In de hoop dat veel inwoners het Rode Kruis helpen. Om de eerste hulp te kunnen verlenen in de beide gemeenten. Om EHBO-cursussen te organiseren voor scholieren, contactcirkels en cursussen voor ouderen; vakanties voor chronisch zieke mensen enz.

De afdeling Elburg en Oldebroek verleent hulp in de eigen gemeenten. De opbrengst van de collecte is daarvoor bestemd. Onze vrijwilligers worden ingezet bij lokale grote en kleine rampen. Bij het tragische gebeuren met de hoogwerker in Oosterwolde, verleende het Rode Kruis Elburg- Oldebroek eerste hulp. Zo zijn onze professioneel opgeleide vrijwilligers paraat bij tientallen evenementen en sportactiviteiten in de gemeenten Oldebroek en Elburg. Andere vrijwilligers verlenen sociale hulp en zorgen voor professioneel vervoer per ambulance of rolstoelbus.

Na de zomer starten nieuwe opleidingen Reanimatie en AED, Eerste Hulp, Baby- en Kinder- reanimatie en een cursus Jeugd- EHBO voor scholieren. Ook breiden wij ons cursus- aanbod uit voor (oudere) mensen die zelfstandig willen blijven wonen. Voor informatie kunt u terecht bij Ria Wieldraaijer, rhwieldraaijer@gmail.com en bij Patrick Franken, pfranken@rodekruis.nl

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment