OLDEBROEK - Nog t/m 1 juni 2015 vindt er een fototentoonstelling plaats van 6 amateur fotografen in Kulturhus de Talter in Oldebroek, georganiseerd door de Kunstgroep “de Talter”. Het is zeer verrassend hetgeen is vastgelegd, waarbij iedere fotograaf zijn eigen gevoel er bij heeft. 

Rijni den Ouden geeft aan, dat ze met haar fotografie het kleine dat zo groots is dicht wil benaderen. De rijkdom en schoonheid van de natuur weergeven en rust en reflectie wil vangen in een verstild beeld. Adi de Ruiter voelt het fotograferen als een levensbehoefte. Licht, lijnen en compositie maken een onopvallend niets tot een opvallend iets. Edelsmid Jessica Veldhuizen, exposeert de door haar gemaakte sieraden, gelardeerd met foto’s. Jessica staat voor haar overtuiging, nl. dat tussen begin en eind sieraden op ons pad liggen. Schatten van moeder aarde aaneen gesmeed tot leven. Flonkerende diamanten aan het firmament. Robijnrode vruchten aan smaragdgroene bomen. Eeuwigheid in barnsteen gevat. Wij lenen slechts en voegen schatten toe.

Marion Bijkerk geeft aan dat haar fotografie zich door de jaren heen heeft ontwikkeld naar abstractie, mooie twee-, drie- of meer luiken maken van een serie foto’s. De kunst van het weglaten en het vervormen van bestaande foto’s naar iets kunstzinnigs. Zij heeft zich de laatste jaren erg gericht op glas en ijs en ze is zich daar verder in gaan verdiepen.

Margriet Koele is in haar fotografie veelal op zoek naar sferen, kleuren en situaties. Dankzij de afdrukken op verschillende materialen zoals plexiglas, dibond en metaal krijgen de sfeer en het onderwerp van de foto een extra dimensie mee.

Als laatste heeft Vera van Bommel 9 foto’s geselecteerd. De abstracte beelden zijn tot stand gekomen door de groenten en fruit in kleine stukjes of plakjes te snijden en deze te legen op een melkglasplaat. De uitdaging was om macro-foto’s te maken waar je niet op zag wat het voorstelde, maar waarop wel het specifieke van die groenten en dat fruit tot uiting kwam. Verrassend waren vooral de kleuren en de verschillende vormen die zij in ons eten ontdekte.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment